André van der Reest zet zijn 'handtekening' onder de samenwerkingsverklaring. FOTO COBY WEIJERS
André van der Reest zet zijn 'handtekening' onder de samenwerkingsverklaring. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Kerken in Goes slaan de handen ineen

GOES - Tien diaconieën en christelijke geloofsgemeenschappen in de gemeente Goes gaan samenwerken op het gebied van de zorg en hulpverlening. Ze hebben zich verenigd in het platform Diamant Goes.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Ze hebben daarvoor donderdag in het stadhuis op de Grote Markt een handtekening onder een samenwerkingsverklaring gezet. Wethouder André van der Reest tekende deze namens de gemeente Goes.
Diamant Goes moet het gezicht van de Goese gemeenschappen naar buiten toe worden.
Vrijwilligers van de diaconieën en geloofsgemeenschappen willen in overleg met de gemeente bij bepaalde zorgtaken helpen. Ze gaan in gesprek met Goesenaren en verwijzen ze, waar het kan, door naar bestaande hulp. Als dit niet lukt, dan gaan ze op zoek naar een oplossing binnen de geloofsgemeenschappen.

Belangrijk
Elke geloofsgemeenschap heeft een deel van Goes toegewezen gekregen. “Ik ben er blij mee, want ik denk dat het een belangrijke toevoeging is voor de informele zorgnetwerken”, zegt de wethouder. “Zij vullen een gat in. Het is niet bedoeld om zieltjes te winnen, maar echt om mensen die tussen wal en schip vallen te helpen.”[l]