Marco Sinke en William de Nood van Groenleer Metaalrecycling bij de vestiging in Goes. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
Marco Sinke en William de Nood van Groenleer Metaalrecycling bij de vestiging in Goes. FOTO BENNIE KRAJENBRINK Foto: Bennie Krajenbrink

Groenleer Metaalrecycling nu ook in Goes

GOES - Groenleer Metaalrecycling B.V., met vestigingen in Zierikzee en Kruiningen, is sinds dit jaar ook te vinden in Goes. Bij het bedrijf aan de Livingstoneweg 6 kunnen particulieren en ondernemers van maandag tot en met zaterdag ijzer en metalen kwijt. Groenleer Metaalrecycling is een betrouwbare partner voor de inkoop van ferro en non-ferro metalen van zowel bedrijven als particulieren. De onderneming met de hoofdvestiging aan de Industrieweg 13 in Zierikzee, is al 80 jaar specialist in het inzamelen, sorteren en het recyclen van ijzer en metalen op verantwoorde wijze.

Groenleer Metaalrecycling zamelt al jaren op verantwoorde en vakkundige manier ijzer en metalen in. Daarna sorteren de medewerkers - Groenleer Metaalrecycling heeft zeven mensen in dienst - het voor het uiteindelijke hergebruik. “Koper en aluminium verkopen we aan een smelterij en ijzer gaat naar de tussenhandelaar”, legt eigenaar Marco Sinke van Groenleer Metaalrecycling uit.
Industrieafval, (oude) metalen, kabels, sloopmotoren, Groenleer Metaalrecycling weet er wel raad mee. De klanten worden volledig ontzorgd mede dankzij eigen transport en containers die op locatie kunnen worden geplaatst. Die staan bijvoorbeeld bij metaalbewerkingsbedrijven, voor de restonderdelen die ze niet meer nodig hebben. Voor bedrijven is er de mogelijkheid van schootcontainers met verschillende volumes, om een passende oplossing te bieden voor de afvalstoomverwerking. Naast het plaatsen van containers, bestaat de mogelijkheid van sloop op locatie of het eenmalig afvoeren van metalen. Ook kunnen er op contractbasis zaken worden gedaan. Flexibiliteit en service staan bij Groenleer Metaalrecycling hoog in het vaandel. “Bij een volle container leveren we binnen 24 uur een nieuwe bak. Zes dagen in de week”, legt Sinke uit. “Ook staan we voor snelle betaling. De zakelijke markt betalen we binnen zeven dagen en particulieren ter plekke contant. Boter bij de vis.” De prijzen fluctueren. Op dit moment levert een kilo ijzer zeventien cent op en een kilo koper vier euro. “Bij het inleveren van koperhoudende metalen zijn wij in verband met mogelijke diefstal verplicht om naar legitimatie te vragen en dit te registreren.”

Bekend

Groenleer Metaalrecycling is in 1938 opgericht door Leen Groenleer. Hij begon in een kleine schuur in Zierikzee, met een startkapitaal van zestien gulden. Met een transportfiets haalde hij metalen en lompen op. Na de oorlogsjaren stapte Groenleer over op paard en wagen. In 1978 kwam Cor Groenleer in de zaak. Toen Leen Groenleer in 1984 overleed, zette Cor het bedrijf alleen voort. Bij gebrek aan opvolging verkocht hij de goedlopende en bekende onderneming in 2002. In 2013 nam Marco Sinke Groenleer Metaalrecycling over. Hij heeft ruime ervaring in de branche vanuit MSK Metaalhandel in Kruiningen, dat de 34-jarige Sinke in 2009 oprichtte. “Vanwege de bekende naam heet MSK nu ook Groenleer Metaalrecycling.” [l]