Bewoners van Buys Ballotstraat krijgen inzicht in drukte

GOES - Bewoners van de Buys Ballotstraat in Goes krijgen inzicht in het aantal auto's in hun straat.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De gemeente onderzoekt de verkeersstromen sinds de opening van de nieuwe afslag op de A58 en voert op verschillende locaties in de stad metingen uit. De bewoners van de Buys Ballotstraat hebben onlangs in een brief aan het gemeentebestuur gezegd dat ze vinden dat het sinds de opening van de nieuwe afslag alleen maar drukker is geworden in hun straat. “We nemen hun klachten serieus”, zegt wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes.

In een gesprek heeft ze vorige week toegezegd dat ze mogen meekijken met de meetgegevens. Ook wil ze het gesprek aangaan met transportondernemers, die bewoners regelmatig door de straat zien rijden. “Een verbod op vrachtverkeer is heel moeilijk, maar wellicht willen de bedrijven er voortaan meer rekening mee houden.” De Buys Ballotstraat is momenteel veertien weken dicht voor alle verkeer vanwege de reconstructie van het kruispunt met de Patijnweg. “Nu moeten ze sowieso omrijden. Wie weet zien ze dan dat het ook anders kan.”

Remmer

Een paar jaar geleden is de Buys Ballotstraat heringericht. Het is nu een 30-kilometerzone met in het midden een verkeersremmer. Volgens de bewoners werkt deze niet goed. De gemeente wil kijken of deze kan worden aangepast.[l]