Gert Kruitbosch schenkt koffie in voor wethouder Loes Meeuwisse. FOTO COBY WEIJERS
Gert Kruitbosch schenkt koffie in voor wethouder Loes Meeuwisse. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

'Er hangt heel veel af van de gemeente'

GOES - Vier jaar geleden had hij er wel eens aan gedacht, maar zag hij zichzelf nog niet meteen in de gemeenteraadszaal zitten. Nu staat hij op nummer twee van de VVD Goes, achter wethouder Loes Meeuwisse. In Top 40-termen zou je Gert Kruitbosch dus één van de hoogste nieuwe binnenkomers kunnen noemen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Als nummer twee heb je in deze campagnetijden geen vrije tijd meer. Zo opende Gert Kruitbosch zaterdag met wethouder Loes Meeuwisse de VVD-winkel in de Lange Kerkstraat, gaat hij van de ene naar de andere bijeenkomst en moet hij zich verdiepen in alles wat er speelt. "Ik ben nieuw en zal veel moeten leren, maar ik ben een geboren en getogen Goesenaar en draag deze gemeente een warm hart toe. Ik wil graag iets terugdoen." Kruitbosch had wel eens over het raadswerk nagedacht, maar tot nu toe geen stappen gezet. Een tijd geleden werd hij gevraagd door Meeuwisse. Ze ontmoetten elkaar tijdens de Molentocht, de oldtimerrit die onder anderen door Kruitbosch wordt georganiseerd. Net als zijn vrijwilligerswerk voor 't Beest stopt hij daar na de verkiezingen mee. "Dan houd ik genoeg tijd over voor het raadswerk", zegt Kruitbosch. Toen de uitnodiging kwam hoefde hij niet lang na te denken. "Het lijkt mij mooi werk en ik weet dat ik het kan. Lang niet iedereen wil in de raad, maar ik denk dat er veel van afhangt van de gemeente. In Goes gaat het goed. Er zijn geen grote issues die ons verdelen. Iedereen heeft het beste met Goes voor. Dan ga je ook niet met het lood in de schoenen naar een vergadering." Kruitbosch werkt voor De Hoop in Terneuzen. De bouw is één van de onderwerpen waarop hij zich wil richten. "We hebben fantastische voorzieningen, maar als we die willen behouden moeten er wel mensen bij komen", zegt hij, in overeenstemming met het VVD-programma waarin staat dat Goes moet groeien tot 40.000 mensen. "Als we niks doen, gaat het achteruit. We moeten echt actief aan de slag."

Huishouding

Kruitbosch denkt aan het realiseren van een voorziening zoals woonlandschap De Leyhoeve in Tilburg waar senioren wonen en alles in de buurt hebben. "Dan hoeven mensen die zoiets zoeken niet meer weg en het trekt anderen aan." Kruitbosch wil zich ook sterk maken voor de financiële huishouding en veiligheid. Hij is geen man van de grote vergezichten en wil niet alles radicaal anders gaan doen. Hij hoopt vooral dat Goes kan doorgaan 'zoals het nu gaat'. "Het gaat heel goed met Goes, al is er ook onzichtbaar leed. Daar wil ik ook mijn ogen niet voor sluiten."[l]

Afbeelding