Dorpshuis de Griffioen in Wolphaartsdijk. ARCHIEFFOTO
Dorpshuis de Griffioen in Wolphaartsdijk. ARCHIEFFOTO Foto: Coby Weijers

'Maak duidelijke afspraken over dorpshuis de Griffioen'

GOES - De gemeenteraadsleden in Goes willen dat er duidelijke afspraken komen met de nieuwe exploitanten van De Griffioen in Wolphaartsdijk.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Dat werd donderdag duidelijk toen zij spraken over de toekomst van het dorpshuis. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goes wilde het vorig jaar afstoten. Dat stuitte op veel verzet in het dorp. Na een avond met bezorgde bewoners kwam er een stuurgroep, die ondernemers vroeg met een plan voor behoud te komen.

Diederik en Marjan Geijs maakten het beste plan. Ze willen het dorpshuis behouden, maar ook een bed and breakfast en een Italiaans restaurant in het monumentale pand beginnen. Een aantal raadsleden vroeg donderdag om afspraken met de familie Geijs te maken, zodat de commerciële activiteiten niet botsen met die in het dorpshuis.

Als de raad later deze maand instemt met het voorstel, verkoopt Goes het gebouw aan de Oostkerksestraat (dat voor 60.000 euro in de boeken staat) voor één euro aan de stichting De Griffioen, investeert ze drie ton in het wegwerken van achterstallig onderhoud en geeft het de komende tijd ook 15.000 euro per jaar om het monument te onderhouden.[l]