Kunst centraal op basisscholen

GOES - De Kinderkunstweek gaat woensdag van start. De week duurt tot en met zondag 18 maart. Thema van dit jaar is ‘Een boel beesten, dieren in de kunst’.

VAN ONZE REDACTIE

De Kinderkunstweek is de afgelopen jaren in Zeeland uitgegroeid tot een volwaardig equivalent van de Kinderboekenweek. Vanaf woensdag staat tien dagen lang de moderne en hedendaagse kunst centraal op zo'n 80 basisscholen in de provincie. Galeries, ateliers, musea, kunstenaars en culturele instellingen werken mee en openen hun deuren voor kinderen.

Actief

Doel van de week is om kunst toegankelijk te maken voor een jonge generatie. 80 Zeeuwse scholen doen actief mee aan de week.

In opdracht van de Stichting Kinderkunstweek heeft de jonge Middelburgse kunstenaar Thijs Persijn een kunstwerk gemaakt. Het heeft als titel 'KIP' en het is gemaakt van twee kleuren acrylaatplaat.

Door middel van een zuignap is het werk op alle gladde oppervlakken te bevestigen, zoals op een raam. De lichtval brengt de kip vervolgens tot leven.

Meer informatie over wat er allemaal is te doen tijdens de week en waar is te vinden op de speciale website van het evenement: www.kinderkunstweek.nl.[l]