Het weer houdt iedereen bezig, altijd. FOTO BZBB
Het weer houdt iedereen bezig, altijd. FOTO BZBB Foto: BZBB

Café over het onderwerp dat iedereen altijd bezighoudt

NISSE - Stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland (BZZB) en Natuurmonumenten organiseren volgende week vrijdag (9 maart) een weercafé. Iedereen is welkom in 't Durpsuus in Nisse.

Tijdens de avond spreken deskundigen over onderwerpen als het weer in Zeeland, klimaatverandering en weersinvloeden op de maatschappij komen ter sprake. BZZB en Natuurmonumenten hebben de handen ineengeslagen en verschillende deskundigen uitgenodigd. Jos Broeke, meteoroloog, geeft een lezing over het weer in Zeeland. Hoe maak je een weersverwachting? Wat kunnen de wolken ons vertellen over het weer ? Michiel Baetsen, meteoroloog en stormchaser, praat de zaal daarna bij over extreem weer en het gebruik van radarbeelden voor diverse beroepsgroepen.
Na de pauze volgt het verhaal van Johan Steijn , fruitkweker, over de invloeden van het weer in de landbouw. Hoe kun je anticiperen op (extreme) weersomstandigheden? Na deze lezing is er volop gelegenheid voor vragen en discussie.
Het panel bestaat uit Broeke, Baetsen, Steijn en Gijs de Reijke, die stormjager en landschapsfotograaf is en een aantal mooie afbeeldingen laat zien.
Kaartjes kosten vijf euro en zijn te bestellen via www.nm.nl/agenda. Zoek via 'zeeland'. De avond begint om 19.30 uur. Vol is vol.[l]