Charlotte Thissen en Roland Goovers van het binnenstadsplatform in Goes. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
Charlotte Thissen en Roland Goovers van het binnenstadsplatform in Goes. FOTO BENNIE KRAJENBRINK Foto: Bennie Krajenbrink

Goes is op zoek naar lokale helden in de binnenstad

GOES - Iedereen doet zijn best, maar er zijn altijd mensen die boven het maaiveld uitspringen. Ook in de binnenstad van Goes. Het ondernemersplatform van Stichting Binnenstad Goes is op zoek naar zulke helden. Iedereen kan zijn of haar winkelheld opgeven.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Inwoners en bezoekers kunnen tot 31 maart een medewerker, bedrijfsleider of ondernemer in de binnenstad opgeven als ‘local hero’. Doel van de zoektocht is om die mensen die net dat beetje meer geven of doen in het zonnetje te zetten. “Heel veel ondernemers doen iets extra’s, maar het kan iemand zijn die altijd voor een warm welkom zorgt, extra aardig is tegen de kinderen of een klant echt in de watten legt”, legt Roland Goovers van het ondernemersplatform uit. Hij werkt samen met Charlotte Thissen.

Levend

“We speelden al een tijdje met het idee om zoiets te doen. Vorig jaar waren we in Bergen op Zoom bij het Binnenstadslab, om kennis te delen. Daar werd enthousiast gereageerd op de verkiezing van lokale helden.”

Het platform heeft al veel mailtjes binnen gehad sinds de inschrijving is geopend. Het laat zien dat de binnenstad inwoners en bezoekers aan het hart gaat. “Niet alleen in Goes. Dat zie je in alle steden. Overal staan de binnensteden echter onder druk en wordt er van alles gedaan om ze levend te houden.”

Ontwikkelingen

Goovers en Thissen zijn geïnteresseerd in alle plannen en ontwikkelingen en proberen deze te volgen. De goede nemen ze mee naar Goes. De verkiezing van de lokale winkel- en horecaheld is zo’n idee. “Ik vind het een heel leuk initiatief. Het moet echt iets jaarlijks worden.”

Aanmelden

Namen van helden kunnen tot 31 maart worden gemaild naar localhero@echtgoes.nl. Vertel in deze mail waarom de persoon volgens jou een held is. Het kan tot 31 maart. Uit alle inzendingen komt een lijst met genomineerden voort. Hieruit wordt uiteindelijk een Goese winkelheld en een Goese horecaheld gekozen.

Meer informatie is te vinden op de website www.goesisgoes.nl/local-hero.[l]