Teus-Jan van Dieren, Jacco de Visser en enkele personeelsleden (van rechts naar links) in de nieuwe Gamma Goes. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
Teus-Jan van Dieren, Jacco de Visser en enkele personeelsleden (van rechts naar links) in de nieuwe Gamma Goes. FOTO BENNIE KRAJENBRINK Foto: Bennie Krajenbrink

Gamma Goes is de grootste en duurzaamste van Zeeland

GOES - Het kan weinig inwoners en bezoekers van Goes zijn ontgaan dat er een nieuwe Gamma is. Woensdag opent op de Goese Poort de grootste en meest duurzame bouwmarkt van Zeeland. “Het is helemaal super”, zegt Teus-Jan van Dieren van de Esselink Groep.

VAN ONZE REDACTIE

De woorden klinken oprecht, want hij en zijn vader Teus van Dieren hebben lang over de bouwmarkt gesproken. De eerste contacten met de gemeente Goes werden in 2008 gelegd. “Er waren tijden dat we echt twijfelden of het er ooit van zou komen”, zegt de directeur van de Esselink Groep, die eigenaar is van meerdere Gamma-bouwmarkten in de omgeving. “Dan is het fijn dat de deuren nu eindelijk open gaan.” De eerste paal ging vorig jaar augustus de grond in. De bouw verliep voorspoedig, al hadden de bouwvakkers het niet makkelijk door de omstandigheden. “We hebben heel veel last gehad van het slechte weer. De straat rondom het gebouw hebben we pas op het laatste moment kunnen aanleggen.” Van Dieren is zeer over het resultaat te spreken. Volgens hem heeft de klant veel meer te kiezen. De nieuwe Gamma op de Goese Poort meet5800 vierkante meter. Hij is daarmee twee keer zo groot als de oude. “We kunnen onze klanten nog beter van dienst zijn”, zegt bouwmarktmanager Jacco Visser.

Bezoekers zullen het onder meer merken aan het assortiment verf. Klussers kunnen er alles vinden, van professionele verfmerken tot het huismerk, in elke denkbare kleur. Professionele gereedschappen zijn ook verkrijgbaar bij de Gamma en er staat zelfs een betonmolen op de vloer. “En we hebben losse ijzerwaren. Mensen vonden het niet altijd leuk dat ze een doosje schroeven moesten kopen als ze er maar eentje nodig hadden. Nu kan dat wel.”

Tuinplanner

De grootste verandering is de tuinafdeling. “Van planten houden we ons verre als Gamma, maar voor bestrating, een schutting en allerlei overkappingen moet je bij ons zijn. Klanten kunnen vanaf nu ook bij Gamma Goes terecht voor advies van onze tuinplanner op de tuinafdeling”, zegt Van Dieren. “Hij helpt bij het indelen van de ideale tuin, zodat je er het langste plezier van hebt. Hiermee zijn we de eerste in Nederland.”

Naast de grootste is de nieuwe Gamma één van de meest duurzame. Er zijn 36 putten van ruim honderd meter diep geslagen voor de warmte- en koude-opslag. Het systeem werkt goed. Een week na de opening worden er nog eens 650 zonnepanelen geplaatst op de bouwmarkt.
Vanaf woensdag is het feest op de Goese Poort. Er zijn tal van openingsaanbiedingen en kortingen, gratis poffertjes en suikerspinnen, activiteiten voor de kinderen, demonstraties en er zijn cadeautjes voor de klanten. De eerste 50 klanten ontvangen op de openingsdag, bij een besteding van minstens 25 euro, een gratis Gamma accuboormachine.[l]