Rowan Kusse heeft ook geld opgehaald voor Nieuw Aurora in Suriname. FOTO JESSICA ROVERS
Rowan Kusse heeft ook geld opgehaald voor Nieuw Aurora in Suriname. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

Beatrixschool haalt een mooi bedrag op voor Suriname

GOES – De Beatrixschool heeft vorige week met het project 'Winkel van Sinkel' een mooi bedrag opgehaald voor kinderen in het Surinaamse Nieuw Aurora. Alle klassen zijn bedrijfjes begonnen om geld in te zamelen voor lesmateriaal. De kinderen hebben les gekregen over microkredieten en zijn op excursie geweest naar onder andere een supermarkt.

DOOR JESSICA ROVERS

Volgens directeur Gerard Verkuil is dit niet de eerste keer dat de school zich inzet voor het goede doel. "We proberen elk jaar wel iets te doen." Verkuil vindt het bijzonder dat het project door de hele school gedragen wordt. "Alle groepen hebben een eigen winkeltje opgericht. De kleuters hadden een bakkerij waar bolussen en appelflappen werden verkocht. Ze zijn ook naar een bakker geweest. Er was ook een speelhal, een boekenwinkel met smartgames, een bodyshop, supermarkt en een kringloopwinkel. Het is leuk om te zien hoe elke groep een andere draai aan het thema heeft gegeven."
Rowan Kusse uit groep vier heeft voor de kringloopwinkel een aantal spullen meegenomen om te verkopen. "Ik vind het een leuk idee en goed, omdat de kinderen in Suriname hierdoor een beter leven krijgen." Floor Broere vertelt dat ze spelletjes gemaakt hebben, een krantenartikel hebben geschreven en tijdens een bezoek aan een supermarkt achter de kassa mochten zitten. "Ik vond het leuk om te doen en heb veel geleerd." Thijs Colijn heeft met zijn klusbedrijfje 282,05 euro opgehaald. "Dit bedrag heb ik samen met nog vier kinderen verdiend door klusjes te doen. Ik heb mijn opa's fiets gewassen, de bak buiten gebracht en de was
opgevouwen."[l]