Podium Cat 3 Spijkenisse.
Podium Cat 3 Spijkenisse. Mullaert

Mooie seizoensstart voor Theo Middelkamp jeugd

GOES - Zaterdag 10 maart was het dan eindelijk zover, de eerste wedstrijd van het wegseizoen. Op het mooie parcours van PRC Delta waren er zo’n 150 renners van diverse clubs aanwezig voor de voorjaarscompetitie. Met 20 aanmeldingen was Middelkamp goed vertegenwoordigd.

In Cat 1 werd de spits afgebeten door onze jongste renner, Job Hol, hij reed zijn allereerste wedstrijd en finishte keurig op een 9e plaats. In Cat 2 begonnen Sven Wisse en Mats Slabbekoorn aan hun wegseizoen. Beiden waren goed vertrokken, na een aantal ronden moest Mats lossen en Sven bleef meedraaien voorin de wedstrijd. Sven reed naar een 5e en Mats naar een 16e plaats. Megan Arens en Sam Mullaert reden in Cat 3 snel na de start in een kopgroepje van 3 weg van de rest. De gehele wedstrijd bleven ze gezamenlijk hun rondes draaien. In de eindsprint pakte Megan de zege en Sam op een halve fietslengte de 2e plaats. In Cat 4 stonden er 3 middelkampers aan de start. Dennis Polfliet en Teun Paaimans reden lang mee voorin de wedstrijd, half koers moesten ze de koplopers waaronder Nick Wisse laten gaan. Nick bleef voorin rijden en zorgde voor de 2e overwinning van de dag. Teun en Dennis werden 9e en 10e. Senna Remijn en Renzo Moretti reden in Cat 5 in een groep van 3 weg van het peloton. Dit hielden ze tot het einde van de wedstrijd vol. In de sprint werd Senna 2e en Renzo 3e. In Cat 6 reed Mees de Vos in de 2e kopgroep naar een 7e plaats. Firn Arens reed naar een 21e plaats. Pierre van den Kieboom startte in Cat 7, echter kwam hij in de eerste ronde ten val op een glad stuk van het parcours. Met schaafwonden van elle boog tot scheenbeen meld hij zich bij de jury met de mededeling dat hij niet naar Spijkenisse gekomen was om na één ronde te stoppen en graag de wedstrijd wil afmaken, waarna hij zich weer bij zijn groep mag voegen en wint de sprint van deze groep en finisht op een 12e plaats.

Sint Willebrord
Zondag 11 maart was het een waar wielerspektakel in Sint Willebrord. De regen zorgde even voor een glad wegdek bij het inrijden, maar bij de start van de eerste categorieën klaarde het op en konden de wedstrijden droog worden verreden. In Cat 2 was het weer de beurt aan Sven Wisse en Mats Slabbekoorn. Sven reed wederom naar een 5e plaats Mats kwam als 13e over de streep. In Cat 3 stonden Bjørn Hoogerheide, Megan Arens, Sam Mullaert en Maike Tazelaar aan het vertrek. Megan, Sam en Maike bleven lang voorin rijden. Op 3 ronden voor het einde plaatste Maike een demarage en reed weg bij de kopgroep. Hij hield dit vol tot aan de streep. Megan won de sprint en werd 2e, Sam 14e en Bjørn 31e. Nick Wisse reed in Cat 4 steeds voorin en sprintte naar een 4e plaats. Teun Paalmans finishte in de achtervolgende groep naar de 11e plaats en Dennis Polfliet naar een 15e plaats. In Cat 5 waren Senna Remijn, Philip van de Kieboom en Renzo Moretti steeds goed voorin te vinden en probeerden samen te werken in de snelle wedstrijd waarin er ronde voor ronde harder werd gereden. In de massasprint die volgde werd Senna 7e, Phillip 17e en Renzo 24e. In Cat 6 reden Rosita Reijnhout, Storm Klaasse, Firn Arens en Mees de Vos hun ronden. Rosita reed aanvallend en sprintte naar een 8e plaats, Mees werd 11e Firns 17e en Storm Klaasse naar een 31e plaats. In Cat 7 werd Marijn Wiskerke 31e en Noël Rokven 3e.
Alle jeugdrenners hadden weer genoten van het fietsen en de sfeer tijdens de wedstrijden.[l]

Podium Cat 3 Spijkenisse