Goes krijgt misschien een tweede Lidl in oude Gamma

GOES - Er moet nog heel wat water door de Rijn lopen, voordat het zover is, maar de kans bestaat dat Goes een tweede Lidl krijgt.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De Duitse discounter heeft zijn oog laten vallen op het voormalige Gamma-pand aan de Marconistraat. Het staat sinds een paar weken leeg, omdat de bouwmarkt is verhuisd naar de Goese Poort. “Voordat we verder gaan willen we van de Lidl een bevestiging op papier krijgen dat ze de zaak in De Spinne open houden”, zegt wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes. “Maar in de aanvraag staat duidelijk dat het ze om een tweede supermarkt is te doen.” In het Marconistraat-gebied wil de Jumbo ook uitbreiden. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goes staat niet negatief tegenover beide plannen.

Realiseren

Uit een onderzoek blijkt dat er in Goes nog ruimte is voor meer vierkante meters winkeloppervlakte. Een voorwaarde voor het realiseren beide plannen is dat er iets gebeurt aan het verkeer in de Marconistraat. De gemeente moet sowieso de situatie op de meubelboulevard onder de loep nemen, omdat op een steenworp afstand over een paar jaar de tunnel onder het spoor wordt aangelegd. Extra parkeerplekken zouden er kunnen komen op het terrein van de voormalige Renault-garage. Meeuwisse weet dat er gesprekken zijn over het terrein dat nu in eigendom is van autodealer Havelaar.[l]