De collectanten van KWF in Goes. FOTO COBY WEIJERS
De collectanten van KWF in Goes. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Collectanten van KWF in het zonnetje gezet

GOES - Collectanten van KWF Kankerbestrijding zijn vorige week dinsdag in het zonnetje tijdens eenspeciale avond in Café Baarends.

Ieder jaar gaan in de eerste week van september 260 collectanten in de gemeente Goes op pad met een collectebus. Sommigen doen dit al meer dan 25 jaar. Vaak zeggen ze: ‘Ach, dat doe je toch gewoon’. Het bestuur van afdeling Groot-Goes dacht daar anders over. Ze vond het de hoogste tijd om de mensen in het zonnetje te zetten en te bedanken. De collectanten kregen in Café Baarends een gevarieerde avond voorgeschoteld. Dr. Sonja Buschow sprak over haar werk in Erasmus MC in Rotterdam. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Wim Steenbakker.

Hoogtepunt voor veel collectanten was de uitreiking van een onderscheiding door burgemeester Herman Klitsie van de gemeente Goes. Hij reikte er 40 uit. Er waren zilveren insignes voor mensen die langer dan 12,5 jaar hebben gecollecteerd en gouden insignes voor collectanten die de 25 jaar voorbij zijn gegaan.

Een van de collectanten is 42 jaar van de partij. Kees Korteknie kreeg een 'de bronzen krab', een onderscheiding, en werd uitgebreid toegesproken door afdelingsvoorzitter Maryse van de Plasse. Hij neemt na de collecte van dit jaar afscheid na zich 20 jaar te hebben ingezet als wijkhoofd en bestuurslid.[l]