Goes 1 speelt aanstaande zaterdag thuis tegen UDI'19/CSU

GOES - Ons eerste elftal is aan een prima reeks bezig. De laatste 5 wedstrijden leverden 5 overwinningen op en dus 15 punten. En dat met goed en aantrekkelijk voetbal. Na 21 wedstrijden staan we dan ook op een keurige tweede plaats, wie had dat verwacht aan het begin van de competitie.

Goes startte uitstekend tegen Jong FC Den Bosch en in de zesde minuut scoorde Francis Kabwe Manengela de 0-1.

Vervolgens kregen we een aantal goede mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar in plaats van op 0-2, bracht Jong FC Den Bosch de stand in evenwicht 1-1.

Maar vlak voor rust trok Goes de wedstrijd naar zich toe.

Erwin Franse schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-2 binnen en 5 minuten later bepaalde Francis de ruststand op 1-3 door een penalty te benutten.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Jong FC Den Bosch op 2-3 kwam.

In de 73ste minuut scoor Kabwe Manengela opnieuw uit een penalty en bracht de marge opnieuw op twee doelpunten.

Onze keeper Brian Meulmeester stopte vlak voor tijd een penalty, zodat de einduitslag 2-4 bleef.

Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen UDI’19/CSU. De uitwedstrijd eindigde op 15 oktober na een spectaculaire in 4-4. Goes heeft nog wat Goed te maken tegen UDI’19/CSU. We lieten in de uitwedstrijd UDI’19, door niet goed verdedigen iedere keer terug in de wedstrijd komen en op het laatst moesten we nog blij zijn met een gelijkspel.

In de voorlaatste minuut scoorde Sam Wassenberg de 4-3, maar gelukkig wist in de 1e minuut van de blessuretijd Jan Paul van Hecke de 4-4 te scoren.

Dinsdag spelen we uit tegen Sliedrecht de ¼ finale van de KNVB beker amateurs. Ook tegen Sliedrecht hebben we nog wat goed te maken. Op 19 november 2016 verloren we zeer onverdiend met 1-0. Goes was deze wedstrijd de betere ploeg creëerde vele kansen, waarvan er helaas niet 1 van werd benut en uit één van de weinig kansen wist Sliedrecht de 1-0 te scoren. Wanneer we de bekerwedstrijd tegen Sliedrecht winnend afsluiten, mogen we door het bereiken van de halve finales volgend seizoen starten in de KNVB beker.