Tweede ledenvergadering Zeeuwse Cirkel

HEINKENSZAND - In april wordt in de Stenge in Heinkenszand de tweede ledenvergadering van de Vereniging Zeeuwse Cirkel gehouden.

Wat in januari 2017 begon als een informele vereniging met 67 leden, groeide dankzij de provinciale en regionale aandacht in de media uit tot een officiƫle vereniging met 156 leden op dit moment.

Op 2 informatiemiddagen voor de zomer ontvingen we ruim 100 dames, die belangstelling toonden voor de maandelijkse uitstappen naar musea, bedrijven en instellingen, voor stadswandelingen en lezingen.

Daaruit ontstonden 5 nieuwe kringen, in grootte variƫrend van 13-23 leden.

In totaal zijn er nu 8 kringen verspreid over Zeeland: 4 boven en 4 onder de Westerschelde.

Ledenstop

Een aantal kringen heeft inmiddels een ledenstop, maar sommige kringen kunnen nog nieuwe dames plaatsen.

Bij voldoende belangstelling van nieuwe mensen kunnen altijd nieuwe kringen ontstaan.

Een groepje van 10 dames is al voldoende om te starten.

Meer informatie is te vinden op de community website www.zeeuwsecirkel.nl, die in het afgelopen jaar ruim 7000 keer werd bezocht.

Op pad

Vol enthousiasme gaan de dames elke maand op pad onder het motto "Beter stof op de kast, dan stof op je hersens".

Door de rondleidingen met ervaren gidsen en enthousiaste medewerkers van bedrijven en instellingen valt er zoveel te ontdekken in Zeeland, maar ook in Vlaanderen en Noord-Brabant.

Wij komen op plaatsen, waar anderen niet komen, bijv. back stage in de Mythe, bij een waterzuiveringsinstallatie, in een moskee, met Rooie Oortjes wandelen in Antwerpen, tussen de verfpotten bij Panorama Walcheren en nog veel meer. Iedere kring bepaalt zelf waar ze naartoe gaan.

Wie sluit zich bij ons aan? [l]