Samenwerkingsorkest onder leiding van dirigent Gert van der Weide.
Samenwerkingsorkest onder leiding van dirigent Gert van der Weide. Huisfotograaf EMM-Advendo

Samenwerkingsorkest eert de superhelden

KORTGENE - Op zaterdag 14 april om geeft Koninklijke Muziekvereniging EMM uit Kortgene samen met haar partner Advendo uit Wolphaartsdijk haar traditionele jaaruitvoering. Dit jaar is dat voor het eerst in het nieuwe Multifunctionele Centrum 'de Stadsweide' in Kortgene. Het thema dit jaar is 'Superhelden'.

Afgelopen zaterdag concerteerde het samenwerkingsorkest op uitnodiging van Brassband Concordia in Ouddorpom met een ‘try-out’ concert de laatste punten op de 'i' te zetten. Het 40 koppige fanfare orkest staat onder leiding van dirigent Gert van der Weide. Naast de fanfare zal ook het leerlingenorkest zich van haar beste kant laten horen evenals de blazersklas van OBS de Zuidvliet. Sinds begin november staat Wim Steenbakker (24) als dirigent voor het leerlingenorkest. Naast dirigent is Wim ook een buitengewoon goede zanger en gitarist. Recentelijk won Wim de Liesbeth List-prijs voor aanstormend (jong) talent bij het Councours de la Chanson in Den Haag. Tijdens het jaarconcert zal hij ook vocaal zijn steentje bijdragen. Naast deze held heeft de vereniging ook ruimte in de programmering opgenomen voor andere strip- en televisiehelden.
Kaarten zijn in de voorverkoop bij Garage Augustijn in Kortgene of bij familie Geelhoed aan de Veerweg 53 in Wolphaartsdijk. De uitvoering start om 19.30 uur. De zaal is een half uur voor aanvang van de concerten geopend.[l]

Samenwerkingsorkest onder leiding van dirigent Gert van der Weide.