DJ Sandstorm in actie tijdens een workshop. FOTO 'T BEEST
DJ Sandstorm in actie tijdens een workshop. FOTO 'T BEEST Foto: t Beest

'Het geeft heel veel positieve energie'

GOES - Podium 't Beest in Goes runt al jaren een jeugdtheaterschool, maar start nu ook met een DJ-school. "Heel veel kids willen het wel, maar weten niet waar ze moeten beginnen", zegt Sander Verhaar, die als DJ Sandstorm al 25 jaar bezig is. De Middelburger gaat de lessen aan kids tussen de negen en zestien jaar geven.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Sander Verhaar vindt het nog altijd een prachtig vak. “Muziek is mijn grootste drijfveer en ik blijf het mooi vinden om met twee liedjes iets nieuws te creëren, zodat één plus één drie wordt”, zegt hij in de bar van ‘t Beest. “Als dan ook het publiek het mooi vindt en uit zijn dak gaat, geeft dat heel veel positieve energie.”

Tiësto

Je weet het nooit, maar Verhaar verwacht niet de nieuwe Tiësto of Martin Garrix te vinden tussen zijn cursisten. “Dat is slechts voor heel weinig mensen weggelegd. Ik zou het al leuk vinden als ik iets van mezelf herken in deze nieuwe generatie. Ik ben ooit begonnen in de soos Trinity in Kapelle, heb sindsdien mixen gemaakt voor onder meer Radio 2 en 3FM, overal gedraaid in discotheken, kroegen en op feesten en ben er nog steeds.”

Enthousiasme

Met zijn enthousiasme en vlotte babbel lijkt zijn nieuwe baan als cursusleider hem op het lijf geschreven. Het idee voor een DJ-school was er al jaren bij hem en directeur Anita Berrevoets van ‘t Beest. Door de verbouwing van het podium voor muziek en film liep het enige vertraging op, maar nu gaan de lessen toch echt van start. “We hebben al de jeugdtheaterschool en dit moet op termijn net zoiets worden, met een leerplan en wellicht op meerdere locaties in Zeeland”, zegt Berrevoets. “Wie weet zelfs voor ouderen, want sinds we hebben gezegd dat we hiermee beginnen heb ik veel reacties van die groep gehad.”

Mashups

Waar de Jeugdtheaterschool Zeeland presentatieweekends heeft voor de leerlingen, krijgt de DJ-school een danceparty voor ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen en vriendjes en vriendinnetjes.

Op het feestje mogen de cursisten hun kunsten vertonen. In aanloop daar naartoe leert Verhaar de jongens - vooralsnog hebben zich geen meiden aangemeld - ze onder meer de basistechnieken voor een DJ, hoe ze ritmisch twee platen kunnen mixen en als er tijd is alles over zaken als loops, mashups en scratchen. “Ze zullen thuis ook veel moeten doen. Ik heb het mezelf aangeleerd door elke avond een paar uur bezig te zijn. Dat moet je willen.”

Inschrijven

De lessen beginnen woensdag en vinden twaalf weken lang plaats in ‘t Beest aan de Beestenmarkt in Goes. Daar staat ook apparatuur voor de kids. Belangstellenden kunnen zich nog inschrijven. Kijk voor informatie op www.tbeest.nl/dj-school.[l]