Maarten Landegent is één van de vier genomineerden. Hij neemt het op tegen Yvonne van de Linde (foto linksonder), Karin Goulooze (foto rechtsonder) en Nel van Dalen (foto rechtsmidden). FOTO'S COBY WEIJERS EN STEPHAN KOOLE
Maarten Landegent is één van de vier genomineerden. Hij neemt het op tegen Yvonne van de Linde (foto linksonder), Karin Goulooze (foto rechtsonder) en Nel van Dalen (foto rechtsmidden). FOTO'S COBY WEIJERS EN STEPHAN KOOLE Foto: Coby Weijers

Wie o wie is volgens u de Goese winkelheld?

GOES - De vier winkeliers die zijn genomineerd voor de titel Goese winkelheld van 2018 zijn bekend. Karin Goulooze van Stretch Fashion, Nel van Dalen van BellaDonna Moda, Yvonne van de Linde van Bijvon en Maarten Landegent van Lux Boardshop. “Ik vind dat we het alle vier verdienen”, zegt Van de Linde. “We lijken wel een beetje op elkaar.” De verkiezing is een initiatief van het ondernemersplatform van de Stichting Binnenstad Goes.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Yvonne van de Linde is blij met haar nominatie. “Ik vond het een hele grote verrassing”, zegt ze in haar kledingwinkel Bijvon in de Papegaaistraat. “Meestal zet je zelf de klant in de spotlights, nu sta je zelf in de belangstelling.”

Ze weet niet wie haar heeft genomineerd of waarom, maar ze hoort regelmatig dat klanten haar bedanken, omdat ze leuk zijn geholpen. “Soms komen ze ook wel eens langs voor een bakje koffie. Dat vind ik net zo leuk. Ik voel geen druk zoals bij grote ketens. Als ik vandaag iets niet verkoop, doe ik dat morgen wel. Ik doe dit vanuit mijn hart. Droom je dromen niet, leef ze! Zo zijn we vier jaar geleden begonnen met Bijvon. Nog elke dag leven we onze droom. We doen ons uiterste best om de klant alle aandacht te geven. We zijn er voor de mensen, om ze te laten stralen en blij te maken.”

Mogelijkheden

Karin Goulooze kan met gemak een dag over haar werk praten. De gezellige spraakwaterval begon op haar 18e met haar kledingzaak en gaat nog elke dag met plezier naar haar werk. Ze heeft nooit iets anders willen doen. “Ik ben wie ik ben, simpel en makkelijk. Ik behandel de klanten zoals ik zelf graag zou willen worden behandeld, met respect”, vertelt de Goese ondernemer.

Ze zoekt te allen tijde naar mogelijkheden, zodat elke klant met een blij gezicht naar buiten kan stappen. Daardoor heeft ze in de loop der tijd een vaste klantenkring opgebouwd. “Ik vind het heel leuk dat deze wedstrijd wordt georganiseerd, al vind ik het heel gewoon wat ik doe.”

Drempel

‘Kneiterblij’, is Maarten Landegent met zijn nominatie. De eigenaar van Lux Boardshop is de enige man tussen de vier finalisten. Waarom? Hij weet het niet. Wel heeft hij een idee waarom hij erbij staat. “Ik vind het ontzettend leuk dat je nu iets terugkrijgt wat je elke dag probeert te geven. Ik probeer de mensen die over de drempel stappen altijd met een positief gevoel te helpen en ze met hartelijkheid te benaderen.”

Als hij in zijn winkel aan de Grote Kade staat, voelt hij zich thuis. “Ik heb bijna geen off-days”, zegt de Goesenaar, die sinds 1990 in verschillende winkels heeft gewerkt. “Ik vind het leuk om mensen die al met een goed gevoel binnenkomen met een nog leuker gevoel te zien gaan.

Onverwacht

Nel van Dalen is een bekend gezicht in de binnenstad van Goes. Decennia stond ze in ‘t Rondje in de Lombardtsraat, maar de laatste jaren is ze te vinden in BellaDonna Moda in de Ganzepoortstraat. “Het is totaal onverwacht”, zegt ze over haar nominatie. Ze hoopt dat ze is genomineerd door één of meerdere klanten, vanwege de manier waarop ze zijn geholpen. “Laatst kwam een klant binnen met een mission impossible, zoals ze het zelf noemde. Dan is het mijn eer te na om haar gelijk te geven. Ik ga dan op zoek, totdat we iets vinden. Ik doe alles voor mijn klanten. Uiteindelijk is ze met iets moois en een goed gevoel naar buiten gegaan.”

Ze vindt het leuk dat kleine winkeliers via de website in het zonnetje worden gezet. “De andere genomineerden zijn ook ontzettend goed met hun werk bezig. Ik ben vereerd dat ik er tussen sta. Heel erg leuk.”

Stemmen?

Stemmen op de vier winkelhelden kan tot en met woensdag 25 april via www.goesisgoes.nl/local-hero. De winnaars worden ongeveer een week later bekend gemaakt. Met de verkiezing van de lokale winkel- en horecaheld wil het ondernemersplatform de lokale ondernemers in het zonnetje zetten.[l]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding