'Op basis van cijfers kampioenen ontdekken'

GOES – In samenwerking met de gemeente Goes organiseert LMG Exhibitions volgende week donderdag (19 april) in Theater de Mythe het Contacta Congres. Het thema van de netwerkbeurs is dit jaar 'De impact van data'. Schaatscoach Jac Orie en anderen delen hun inzichten over hoe data succesvol kunnen worden ingezet.

DOOR JESSICA ROVERS

Directeur Perry Kentin merkt dat heel veel ondernemers bezig zijn met data. “Ook in bijvoorbeeld de agrarische branche en de visserij. Het is essentieel voor iedereen, dus hebben we besloten dit als thema te nemen voor Contacta.”

Kentin legt uit dat het congres uit twee delen bestaat. “Er is het deel waarbij kennisoverdracht centraal staat. Dialogic is een onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau dat werkt met data aan innovatievraagstukken in het publieke domein. Het deelt deze ervaringen met het publiek. Het andere deel is vooral bedoeld ter inspiratie. Jac Orie is net terug van de Olympische spelen in Zuid-Korea en vertelt tijdens het congres hoe hij met data zijn sporters optimaal laat presteren."

Kentin wil dat de sprekers op het congres een associatie hebben met het thema. "Maar ze moeten niet in boekjes staan en boekbaar zijn. Orie vind ik een bijzondere vent en hij heeft voor heel Nederland het schaatsen op de kaart gezet. Hij probeert op basis van cijfers te bepalen of iemand kampioen wordt of niet. Dat is fascinerend. Hij brengt alle data in kaart. Dat vind ik al een sport op zich. Ik denk dat hij met zijn presentatie veel mensen zal weten te inspireren." Naast de lancering van het thema is het samenbrengen van ondernemers belangrijk. “Voor ons markeert het congres de start van Contacta. Omdat de gemeente het belangrijk vindt dat er events plaatsvinden op zakelijk gebied in Goes, draagt zij financieel bij. Ons streven is om rond de 400 mensen te trekken. We hebben al meer dan 300 kaarten verkocht, dus dat komt goed. Uiteindelijk gaat het er om dat we mensen bij elkaar te brengen."[l]