Kattendijke, aquarel W.Philipse
Kattendijke, aquarel W.Philipse HMDB

Bevelandse Skylines

GOES - Het Historisch Museum de Bevelanden, Singelstraat 13, te Goes toont van 26 april t/m 26 oktober prenten en aquarellen van Wim Philipse.

Wie door de Bevelanden reist is onder de indruk van het prachtige polderlandschap: uitgestrekte vergezichten waar kerktorens, molens en bomen de skyline bepalen. Het landschap intrigeert en inspireert. In onze nieuwe expositie ‘Bevelandse Skylines: Kleurrijke dorpsgezichten van Wim Philipse’ nemen we je mee langs de bezienswaardigheden van deze rijke streek. Het museum is open van maandag tot en met vrijdag van 11.00-17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur. Aan de hand van Wim’s levenswerk reizen we door de Bevelanden van vroeger en nu. Zo zien we de watertoren van Kloetinge, het stoomgemaal bij Kattendijke, de verdwenen Middeleeuwse kerk in Ellewoutsdijk, de uitgestrekte polders en de molen van Kloetinge. Wie de frisse, vrolijke kunstwerken van Wim Philipse ziet krijgt zin om zelf het potlood of de kwast op te pakken.
Wim Philipse.
Willem (Wim) Philipse (1923-2017) bleek al op jonge leeftijd talent te hebben voor de tekenkunst. De bovenmeester herkende dit talent en gaf hem al snel speciale tekenlessen. Op oudere leeftijd heeft Wim van deze lessen zorgvuldig gebruik gemaakt. Hele series aan landschappen en skylines uit de Bevelanden zijn van zijn hand afkomstig. [l]

Kattendijke, aquarel W.Philipse