Het is de eerste keer dat GOES de halve finale van de districtsbeker heeft bereikt
Het is de eerste keer dat GOES de halve finale van de districtsbeker heeft bereikt Foto: René van der Vliet

GOES droomt van eerste bekerwinst ooit

GOES - Het eerste elftal van voetbalvereniging GOES speelt volgende week dinsdag de halve finale van de districtsbeker tegen Cluzona uit Wouw. De jonge ploeg van trainer Rogier Veenstra schrijft met deze wedstrijd geschiedenis, want het is voor het eerst dat de Bevelandse club zo ver is gekomen in het bekertoernooi.

DOOR MARIJN RIEMENS


"Toen ik laatst vroeg wie er wel eens de beker had gewonnen, stak één van de 24 spelers zijn hand op", vertelt de 30-jarige Rogier Veenstra. "Dit jaar is dus het ideale moment om die prijs te pakken. Je zit nu bij de laatste vier, dan moet je er ook vol voor gaan." De Middelburgse oefenmeester heeft een ploeg die het ook wil. "Het is fantastisch om met deze groep te werken", vervolgt de oud-profvoetballer van NAC Breda. "Aan het begin van het seizoen waren we niet met het bekertoernooi bezig. Omdat wij in de hoofdklasse actief zijn en daardoor geen poulewedstrijden hoefden te spelen, stroomden we pas later in. Ik heb tijdens de knock-out-fase vooral jongens ingezet die in de competitie minder aan bod komen, zodat ze de mogelijkheid hadden om te laten zien wat ze waard waren. Dat heeft goed uitgepakt, want ze stonden er op het moment dat het moest. Iedereen ging er vol voor."

Schande

Volgens Veenstra is GOES in de halve finale de favoriet. Toch verwacht hij een lastige wedstrijd. "Het gaat niet makkelijk worden. Cluzona is dan wel een tweedeklasser, maar ze hebben een heel goed elftal. Als je ploegen zoals IFC en VC Vlissingen uitschakelt, teams waar wij in de competitie veel moeite mee hadden, dan kun je echt wel wat. Wij onderschatten ze zeker niet, maar we zijn aan onze stand verplicht om te winnen. Met alle respect voor Cluzona, wij spelen twee niveaus hoger. Het zou een schande zijn als we verliezen."

Deelname

In het bekertoernooi kende GOES vooralsnog weinig problemen. De Bevelandse formatie schakelde achtereenvolgens HVV'24, Kloetinge, Philippine, Heerjansdam en Sliedrecht uit. Door het bereiken van de halve finale zijn de rood-witten voor de tweede keer in de historie verzekerd van deelname aan het KNVB-bekertoernooi.

Nacompetitie

Eind augustus is de eerste rond. "Voor ons is dat al de eerste prijs van dit seizoen", zegt verdediger Klaas van Hecke. "Uiteraard willen we ook de districtsbeker winnen, maar de wedstrijd tegen Cluzona leeft nog niet zo sterk in onze groep. We spelen ook in de hoofdklasse nog voor een plek in de nacompetitie. Dat willen we niet zomaar vergooien door alles op de beker te zetten."

'Je zit nu bij de laatste vier, dan moet je er ook vol
voor gaan'

Spits Daniël Wissel deelt de mening van zijn ploeggenoot. Voor de Middelburger is de wedstrijd tegen de ploeg uit Wouw een weerzien met een aantal oude bekenden. "Trainer John Taks ken ik uit mijn tijd in de jeugd van RBC, net als een aantal spelers. Cluzona heeft een prima ploeg die er alles aan gaat doen om het ons zo moeilijk mogelijk te maken, maar uiteindelijk moeten wij die wedstrijd gewoon winnen. Dat wordt ook van ons verwacht."

Tot nu toe scoorde Wissel in iedere bekerwedstrijd. Met zeven doelpunten maakt hij een grote kans om topscorer van de districtsbeker te worden. Zijn concurrenten Bart van den Hemel (Groede), Sebastian de Meijer (Philippine) en Dave den Boef (Tholense Boys), die ieder acht goals maakten, zijn namelijk al uitgeschakeld. "Nu die halve finale dichterbij komt ga je er aan denken. Natuurlijk ga ik er alles aan doen om weer te scoren, maar het is niet een persoonlijk doel", vertelt Wissel. "Als ik geen doelpunt maak en we winnen, dan is dat ook prima. Ik vind het belangrijker dat we de finale halen en die beker pakken. Daar gaan we alles voor doen."

Locatie

De halve finale tussen GOES en Cluzona wordt dinsdag 1 mei om 20.00 uur gespeeld op sportpark Het Schenge in Goes. De winnaar van dit duel speelt op donderdag 10 mei de finale van de districtsbeker tegen de winnaar van de wedstrijd Uno Animo-Marvilde. Meer informatie is te vinden op www.vvgoes.nl.[l]

Daniël Wissel kan topscorer van het bekertoernooi worden. FOTO'S RENÉ VAN DER VLIET