Isaac van 't Leven bij een deel van de grasmaaiers. FOTO JESSICA ROVERS
Isaac van 't Leven bij een deel van de grasmaaiers. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

'Je schaft een stukje gemak aan'

‘s-GRAVENPOLDER – Hubo ‘s-Gravenpolder maakt met de nieuwste Loopo-maaiers van Wolf de aanschaf van een robotmaaier voor meer mensen mogelijk. De Loopo bestaat uit twee series met in totaal vijf modellen. De S-serie is ontworpen voor de kleinere gazons tot maximaal 300 vierkante waarbij de S150 het scherp geprijsde instapmodel is. De M-serie bestaat uit maaiers met een grotere capaciteit. Zo heeft de M2000 heeft een maximaal bereik van 2000 vierkante meter.

DOOR JESSICA ROVERS

Bedrijfsleider Isaac van 't Leven van de Hubo in ‘s-Gravenpolder is blij met de introductie van de nieuwe robotmaaiers. “De maaiers zijn onder het label van Wolf-Garten op de particuliere markt gebracht door MTD, marktleider op het gebied van robotmaaiers. Wij zijn groot in Wolf-producten en staan hier achter, omdat zij altijd van uitzonderlijk goede kwaliteit zijn. Een maaier van Wolf gaat soms wel twintig jaar mee. Door de gunstige prijsstelling zijn robotmaaiers nu ook voor een breder publiek bereikbaar.”

Kenmerken

Loopo-robotmaaiers zijn eenvoudig te installeren en comfortabel en extra veilig in gebruik. De grotere modellen zijn te bedienen via een app. Wat volgens Van ‘t Leven ook kenmerkend is voor de Loopo-robotmaaiers is de goede service. “Een helpdesk is zes dagen in de week telefonisch bereikbaar.”

In tegenstelling tot sommige maaiers heeft de Loopo geen kunststof, maar hardstalen messen. “Hierdoor kunnen de maaiers hoog en stug gras in het voorjaar prima aan”, legt hij uit. De Loopo-maaiers zijn makkelijk te bedienen, maar ook onderhoudsvriendelijk.

Automatisch

Tijdens het maaien worden grasresten automatisch van de robotmaaier verwijderd. “Met een Loopo-maaier koop je vrije tijd. Het is een stukje gemak dat je aanschaft. Omdat het gras vaker gemaaid wordt, krijg je weinig afval op de bovenlaag. Bovendien wordt het gras in zeer kleine snippers gemaaid, waarna het composteert. Het effect is heel mooi: een dicht gazon met veel minder kans op mosvorming.”

Hubo 's Gravenpolder heeft voor iedereen die een Loopo-robotmaaier aanschaft een leuke aanbieding. “De maaiers zijn ontzettend scherp geprijsd en met deze aanbieding ga je ze niet voor minder vinden”, stelt Van ‘t Leven.

Waardebon

Tot en met de maand mei krijgen mensen bij aankoop van een Loopo-robotmaaier namelijk een waardebon van 50 euro cadeau.

Het geld kan in de winkel worden besteed. “Wij adviseren het gebruik van een langwerkende meststof. Deze werkt 100 dagen en voorkomt groeispurten van het gras, waardoor de maaier minder belast wordt en dus nog langer meegaat.”

Zaterdag 5 Mei zal er een demonstratie gegeven worden en kunnen geïnteresseerden vragen stellen aan iemand van MTD.
Wie nu alvast wat meer informatie wil hebben over de vele soorten grasmaaiers van MTD kan een kijkje nemen op de website www.mtd-nl.com. Een kijkje in de winkel aan de Spoorstraat in ‘s-Gravenpolder kan natuurlijk ook altijd.[l]