Programma dodenherdenking 2018 Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op 4 mei vindt in de gemeente Borsele de dodenherdenking plaats bij de herdenkingsplaquette op het Van der Biltplein in Heinkenszand.

Hierbij herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

In samenwerking met de Gemeente Borsele heeft een werkgroep bestaande uit de JongerenRaad Borsele, de Culturele Raad Borsele, de Seniorenraad Borsele en muziekvereniging Euterpe Heinkenszand een herdenkingsprogramma opgesteld.

Het programma start om 18.45 uur in ''De Stenge'', Stengeplein 1 te Heinkenszand, met een muzikaal programma van muziekvereniging Euterpe en onder andere een gedicht en een voordracht door Jan & Jopie Minnaard.

Rond 19:45u vertrekken we vanaf de Stenge naar de herinneringsplaquette op het Van der Biltplein in Heinkenszand.

De stoet wordt voorafgegaan door doedelzakspeler Thijs Martens. Scouts van Scouting De Voortrappers dragen de bloemenkransen.

Muziekvereniging Con Affezzione verzorgt koraalmuziek bij de plaquette. Burgemeester Gerben Dijksterhuis houdt een toespraak die geschreven is door leerlingen van groep 7&8 van CBS De Wegwijzer. Ook het Bevrijdingsmuseum Zeeland is aanwezig met enkele voertuigen.

De herdenking wordt afgesloten in de Stenge met een hapje en een drankje.

Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de herdenking.

Programma 4 mei

18.45 uur Ontvangst in de Stenge, Stengeplein 1 in Heinkenszand

19.00 uur Concert met een voordracht en gedicht

20.00 uur Twee minuten stilte en kranslegging bij herinneringsplaquette

20.15 uur Afsluiting herdenking met een hapje en een drankje

https://www.facebook.com/events/188376615293083/ [l]