De junioren in actie in Antwerpen, vlnr Wouter Vennix, Jerom Rentmeester en Lars Vermue.
De junioren in actie in Antwerpen, vlnr Wouter Vennix, Jerom Rentmeester en Lars Vermue. Anne-Marie Mol

Succes voor Zeeuwse skeeleraars

GOES - Afgelopen weekend kwamen er zowel in België als tegen de Duitse grens skeeleraars van SSC de Poel in actie.

Zaterdag reed Hendrika de Kok uit Colijnsplaat in Stevensbeek, zowat tussen de Duitse grenspalen in, naar een 3e plek bij de Pupillen 1. Op een zeer winderig parcours werd ze derde op zowel de sprint, de inline als de marathon. Roos Weststrate uit Oud Sabbinge deed het in dezelfde categorie met een achtste plek toch mooi 3 plaatsen beter dan vorige week.

Zondag kwamen hun clubgenoten in actie in Antwerpen voor de eerste dag van de Vlaamse competitie. Jerom Rentmeester uit ’s Heerenhoek werd bij de junioren 2e achter Wouter Vennix uit Zemst. De tweeling Vermue uit Nieuwdorp kon het podium bij de junioren nog wat meer Zeeuws kleuren; Lars Vermue werd knap 3e en broer Wout belandde met een 4e plek net naast het podium. Bij de kadetten meisjes werd Maren Boender uit Vlissingen 4e, net voor Floortje Goedhart uit Kapelle. Mats Boender werd 4e, maar hij reed bij de Scholieren.

Programma

Op 9 mei staat de volgende wedstrijd voor de skeelerjeugd op de kalender, dan rijden ze de eerste wedstrijd van de JB-cup in Oudewater. Wil jij ook een keertje (gratis) met ons mee doen? Kom dan op maandag (18:45-20:00 uur) naar de skeelerbaan, John Lennonlaan in Goes of op woensdag (18:30-20:00 uur) naar de skeelerhal, Nassaulaan 10 in Middelburg.[l]

De junioren in actie in Antwerpen, vlnr Wouter Vennix, Jerom Rentmeester en Lars Vermue