De gedecoreerden in de gemeente Goes. FOTO HANS COLIJN
De gedecoreerden in de gemeente Goes. FOTO HANS COLIJN Foto: Hans Colijn

Burgemeester reikt recordaantal lintjes uit

GOES - Burgemeester Herman Klitsie heeft woensdag in de Grote of Maria Magdalenakerk maar liefst achttien koninklijke onderscheidingen uitgedeeld aan inwoners van de gemeente Goes. In geen enkele gemeente in Zeeland werden meer lintjes uitgereikt.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Van de achttien mensen werden er zeventien benoemt tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Peter Feijtel uit ‘s-Heer Arendskerke mag zich sinds woensdag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg het lintje, omdat hij voorzitter is van de kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Borssele, ‘s-Heer Arendskerke en Lewedorp en een belangrijke rol heeft gespeeld in de fusie tussen MKB Zeeland en MKB Brabant.
Nel Bouterse uit Goes kreeg een lintje voor haar inzet voor de Ruilwinkel in Goes en De Zuidwester. Goesenaar Bram Bouwense is sinds vorige week Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor SSV’65. Hij is sinds 1967 betrokken bij de voetbalclub. Ook zet hij zich sinds 1978 in voor het jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi in Omnium.
De heer en mevrouw De Feijter uit Goes kregen beiden een lintje. Meneer I. de Feijter voor zijn vrijwilligerswerk voor onder meer SMWO, ‘t Gilde de Bevelanden, de Senior Games in 2009, wijkvereniging Noordhoek, zorgcentrum Ter Weel en de Zeeuwse Rijwiel- en Toervierdaagse. Mevrouw J.P. de Feijter-Bliek zette zich ook jaren in voor dezelfde organisaties en werkte bovendien voor de EHBO-afdeling Goes.
J.C. Fossen uit Wolphaartsdijk heeft jaren vrijwillig gewerkt voor muziekgroep Den Berg-muzikanten, dorpsblad De Schalm en de protestantse gemeente. Mevrouw S.M. Hartman uit Wilhelminadorp kreeg een lintje, omdat ze veel tijd en energie heeft gestoken in Jonge Kracht uit Kapelle en scoutinggroep Frans Naerebout in Goes.

Modelbouwshow

De heer en mevrouw Koster uit Goes kregen woensdag beiden een lintje. De heer A.C. Koster zette zich jaren in voor onder meer Tjoba, OKK en KNCGV en de Christelijke Gereformeerde Kerk in Goes. Mevrouw H.A. Koster-Wuestenenk was jarenlang bestuurslid van Stichting Philadelphia en net als haar man vrijwilliger bij Ter Valcke.

Ronny Menheere is ook Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje kreeg hij, omdat hij al jaren begeleider is bij het AZC in Goes en al ruim twintig jaar betrokken is bij wijkvereniging Buurtwerk Goes-Zuid. Peter Pellegrino zet zich al jaren in voor tal van organisaties, onder meer voor twee wijkverenigingen, de VVD, enkele cliëntenraden van Ter Weel en ziekenhuisomroep Nomen Nescio. Ook hij kreeg daarom een lintje. Net als de heer J.P.W. van de Plasse het kreeg vanwege zijn inzet voor de Protestantse Gemeente Goes, Kerk in Actie en Randhof. De lijst met vrijwillige activiteiten van mevrouw A.M. Peijen-Rammeloo uit Goes is ellenlang. Ze kreeg een lintje onder meer voor haar werk voor Vodago Goes en Hippisch Centrum Wolphaartsdijk. Jan van ‘t Veen uit Goes is bekend als organisator van de grote Modelbouwshow in de Zeelandhallen en de modelruilbeurzen in Heinkenszand. Hij is daarbij betrokken sinds 1992. Mevrouw E.J. Walhout-Verburg uit Goes is onder meer ouderling, bestuurslid en vrijwilliger geweest bij de Protestantse Gemeente Kloetinge en deed nog veel meer vrijwilligerswerk. Ook zij is lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer L. Wiskerke uit Goes is sinds 1979 diaken van de Sionkerk en sinds 2015 vrijwilliger bij de Westerkerk. Goesenaar J. Woets werd ook onderscheiden, onder meer omdat hij al 45 jaar betrokken is bij Natuurmonumenten De Bevelanden en bijna 40 jaar vrijwilliger is voor de natuurhistorische vereniging. Als coördinator van Tafeltje Dekje stuurt de heer P.J. van Zunderen uit Goes 30 vrijwilligers aan, die elke dag maaltijden naar mensen brengen. Daarvoor kreeg ook hij een lintje.[l]