Wellicht een Zeelandpas voor alle inwoners

GOES - Met 54.000 uitgegeven passen is de Zeelandpas een succes, verklaart wethouder Loes Meeuwisse waarom de gemeente Goes er ook dit jaar subsidie voor verleent. “Het is wel de bedoeling dat de Zeelandpas uiteindelijk zonder subsidie uitgegeven kan worden.” Daarom onderzoeken de aangesloten gemeenten samen met de VVV en Economische Impuls Zeeland nieuwe mogelijkheden voor de pas.

DOOR BRITTA JANSSEN

Met de Zeelandpas, die inmiddels al enkele jaren bestaat, krijgen inwoners van Zeeland en toeristen korting op allerlei producten en arrangementen, zoals bij dagattracties en musea en voor (sport)activiteiten en streekproducten.

'Economie en

recreatie stimuleren'


De Zeelandpas is ontwikkeld om inwoners en gasten van Zeeland te inspireren om erop uit te gaan in de provincie. Daarom biedt de pas ook extra’s, zoals gratis deelname aan stadswandelingen en gratis reizen met de speciale Zomerbus, die op verschillende plaatsen in de provincie rijdt. "In 2017 hebben er 2200 mensen mee gereden", aldus Meeuwisse.

Spaarsysteem

Idealiter moet de Zeelandpas kunnen worden uitgegeven zonder subsidie en daarom onderzoeken de betrokken partijen - dit zijn onder meer VVV Zeeland, Impuls en de aangesloten gemeenten - toekomstmogelijkheden voor de pas, vertelt wethouder Meeuwisse.

'Punten sparen

met spaarsysteem'

Alle gemeenten in Zeeland, met uitzondering van Middelburg en Vlissingen, zijn aangesloten bij de Zeelandpas. “We bekijken bijvoorbeeld of we een spaarsysteem aan de pas kunnen koppelen, zodat mensen er punten mee kunnen sparen. Ook onderzoeken we of we misschien alle inwoners een Zeelandpas kunnen geven. Daarmee stimuleer je de economie en recreatie in Zeeland.”


Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Zeelandpas op de website
www.zeelandpas.nl. [l]