Nationale Diabetes Challenge

HEINKENSZAND - Huisartsenpraktijk de Drieweg in Heinkenszand en 's Heer-Arendskerke gaat voor de derde keer deelnemen aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. Huisartsenpraktijk Eversdijk en Verbrugge uit Nieuwdorp gaan dit jaar ook meewandelen. Vanaf nu organiseren zij dit in samenwerking met Zeeland In Beweging en eerstelijnsorganisatie PeriScaldes.

We dagen patiënten uit om 5 maanden wekelijks met ons mee te gaan wandelen!

Enkele weken geleden heb ik u geïnformeerd over Zeeland In Beweging met de Huisartsenpraktijken de Drieweg en Verbrugge en Eversdijk naar de NDC. Tijdens deze Challenge gaan de deelnemers, wekelijks samen wandelen om te werken aan hun gezondheid. Iedere week gaat er een zorgverlener uit de huisartsenpraktijken mee. Op 7 mei hebben de deelnemers een conditietest ondergaan en zijn er gezondheidsdoelen gesteld, waaraan tijdens de challenge gewerkt kan worden!

De allereerste wandeling vindt plaats op maandag 14 mei om 19.00u vanaf huisartsenpraktijk de drieweg in Heinkenszand! Inmiddels hebben 50 deelnemers zich aangemeld, en met hen gaan we trainen om op 29 september een afstand te kunnen wandelen van 5, 10, 15, of 20 km op het Challenge Festival, dat de Bas van de Goor Foundation die dag organiseert als feestelijke afsluiting.

Eerdere edities van de Zeeland In Beweging Challenge en de Nationale Diabetes Challenge hebben aangetoond dat deze leefstijlchallenge een zeer effectieve en efficiënte behandeling is voor veel chronische aandoeningen. Alleen al door te wandelen verliezen deelnemers gewicht, verlagen hun bloedglucosewaardes en verbetert hun gevoel van welbevinden. Een aantal deelnemers kwam volledig van de medicijnen af.

Meer informatie: Judith Jimkes, j.jimkes@periscaldes.nl, 06-29399941 of Mireille Huiszoon, mireille@zeelandinbeweging.nl, 06-36397943. https://www.nationalediabeteschallenge.nl/zeelandinbewegingnaardendc-heinkenszand/nieuwdorp [l]