Elke week is in de beweegtuin in 's-Gravenpolder de activiteit 'Samen Vitaal'. FOTO BENNIE KRAJENBRINK
Elke week is in de beweegtuin in 's-Gravenpolder de activiteit 'Samen Vitaal'. FOTO BENNIE KRAJENBRINK Foto: Bennie Krajenbrink

Leefstijlcoach, retraitedag en smikkelen

‘s-GRAVENPOLDER - Door of met hulp van het Vrijwilligershuis Borsele worden de komende weken weer volop activiteiten, cursussen en andere zaken georganiseerd. Ook vraagt ze aandacht voor bepaalde regelingen. Een kort overzicht.

VAN ONZE REDACTIE

De leefstijlcoaches van Borsele Beweegt willen dat alle inwoners zo gezond mogelijk leven. Ze kijken graag met inwoners mee. “We zoeken samen naar jouw balans op het gebied van voeding, beweging en je mentale zijn.” De adviezen zijn gratis voor alle inwoners. Leefstijlcoaches Karin van Iersel en Marianne de Jonge zijn te bereiken via 06-25694076 of leefstijlcoach@borsele.nl.
Elke week wordt op donderdag in de beweegtuin in ‘s-Gravenpolder de activiteit ‘Samen Vitaal’ georganiseerd. Iedereen is welkom tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Deelnemers kunnen bewegen en genieten van een gezonde lunch. Onder leiding van een beweegprofessional en enthousiaste vrijwilligers wordt er gewerkt aan de conditie en energie. Meer info op www.borselebeweegt.nl.
De Seniorenraad Borsele wil dat er meer activiteiten voor senioren zijn in de gemeente. De raad stelt subsidies beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet de activiteit senioren betrokken houden bij de maatschappij, in de gemeente zijn en toegankelijk voor alle senioren. Er is 500 euro beschikbaar. Aanvragen kunnen voor 1 juni worden ingediend. Meer informatie via 0113-311951 of naar sen.raadborsele@zeelandnet.nl.
De Seniorenraad Borsele en Borsele Beweegt organiseren dinsdag 15 mei een fietstocht onder de noemer ‘Bikkelen en smikkelen’. De tocht begint in Lewedorp met een Kraayertsbakje in het Grand Café van De Kraayert in Lewedorp. Deelnemers kunnen zich tussen 9.45 uur en 10.00 uur inschrijven. Na de koffie vertrekken de fietsers richting De Landing in Baarland. Meer informatie op www.vrijwilligershuis.nl.

Problemen
Geheugensteun is een ontmoetingsplaats in de gemeenten Kapelle, Borsele en Reimerswaal voor mensen met geheugenproblemen en hun partners, familieleden en vrienden. Zij kunnen mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren en daar steun uit putten. De volgende Geheugensteun is donderdag 17 mei. Thema is dan ‘Gezond slapen en dromen bij dementie’. Locatie is dorpscentrum Meerwaarde in Waarde. Aanvang is om 19.30 uur.
Speciaal voor mantelzorgers organiseren Vrijwilligershuis Borsele, Cederhof en de gemeente Reimerswaal op 23 mei een retraitedag in Noordwelle. Zij kunnen er dan een dagje tussenuit. Ook is er gelegenheid om met lotgenoten ervaringen te delen. Vervoer kan in onderling overleg worden geregeld. Ook zijn er mogelijkheden voor vervangende zorg. Aanmelden moet voor 17 mei via 0113-311999 of info@vrijwilligershuis.nl.[l]