Korte berichten

Korte berichten

Gewijzigde openingstijden Bibliotheek Oosterschelde: In verband met de komende feestdagen hebben alle vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde gewijzigde openingstijden: 2e Pinksterdag, maandag 21 mei, gesloten. Gebruik maken van de Bibliotheek kan ook buiten openingstijden. De bibliotheekcatalogus en de Zeeuwse Bibliotheken-app zijn 24 uur per dag bereikbaar. Hiermee kunnen leden titels opzoeken, bestellen en verlengen. Voor meer informatie: www.bibliotheekoosterschelde.nl

GOES
Actiemarkt Sionkerk:
In en rond de Sionkerk wordt op zaterdag 19 mei van 10.00 tot 15.00 uur een actiemarkt gehouden. Met heel veel verschillende kramen en activiteiten is er genoeg te zien en te beleven. Om 13:30 uur start er een verkoping bij opbod. Wanneer u interesse heeft in een rondleiding in de kerk dan kunt u zich daarvoor aanmelden bij de Infostand. Adres: Louise de Colignylaan 177, Goes.
Gratis rondleidingen door het historisch hart van Goes: Op elke woensdagmiddag in de maanden mei, juni, juli, augustus en september kan men deelnemen een de gratis stadsrondleiding in Goes. Voor wie, naast het royale aanbod van winkels een bijzondere kant van Goes wil ontdekken, krijgt onder leiding van een ervaren gids van de vrijwilligersorganisatie ''t Gilde de Bevelanden uitgebreid uitleg over de mooie binnenstad van Goes met zijn prachtige historische monumenten, de stadshaven en de vesten. Deze rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De gids staat voor u klaar voor de ingang van het Historisch Museum/VVV kantoor aan de Singelstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. www.gildedebevelanden.nl.
Dansavond voor paren & alleenstaanden: Zaterdag 19 mei 20.00 uur: Dansavond voor paren en alleenstaanden in wijkgebouw de Spinne, Joseph Lunslaan 7 in Goes.
Concert: Zondagmiddag 20 mei zal saxofoonkwintet Meet5Reed in de Manhuistuin het concert verzorgen. Het Zeeuwse saxofoon speelt muziek van alle tijden en alle stijlen. Sinds 2011 maakt ook Roely Ruissen op cajón (slagwerk) deel uit van het ensemble. Het concert zal worden aangevangen om 12:00 uur na het luiden van de klokken. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.manhuistuinconcerten.nl

KLOETINGE
Postzegelavond: Postzegelclub De Bevelanden organiseert op donderdag 17 mei vanaf 19.30 uur in Amicitia, Schimmelpenninckstraat 14, de laatste avond voor de vakantie. Materiaaldienst met albums en stockboeken, nieuwtjesdienst met de laatste uitgiften en rondzendverkeer met de 'boekjes' zijn aanwezig. Haalt u uw bestelde nieuwtjes nog even op? Als afsluiting neemt veilingmeester Anton Koens u mee naar zijn veiling van vijftig kavels. Het is weer 'all over the world' geblazen.

HOEDEKENSKERKE
Rommelmarkt:
Zaterdag 19 mei organiseert Buurtvereniging Klaver 3 te Hoedekenskerke weer haar jaarlijkse rommelmarkt van 10:00 tot 12:30 uur in en om de Griend aan de Havenstraat te Hoedekenskerke.

COLIJNSPLAAT
Bijeenkomst 'De God van Israel':
Het bestuur van de Confessionele Vereniging afd. Zeeland nodigt u uit op woensdag 16 mei om 14.30 uur voor een bijeenkomst waar ds. Sjirk van der Zee uit Sleeuwijk een inleiding zal houden over 'Spreken over God'. Op 14 mei zal het 70 jaar geleden zijn dat de staat Israël werd uitgeroepen. Het bestuur wilde aan dit historische feit aandacht besteden en heeft daartoe ds. Van der Zee gevraagd om in zijn inleiding in te gaan op de vele vragen over Israël die in onze tijd op ons afkomen. De bijeenkomst zal worden gehouden in de kerkzaal van de Protestantse Dorpskerk, Havelaarstraat 30 te Colijnsplaat

'S-HEER ARENDSKERKE
Fietsrommelroute:
Op zaterdag 19 mei organiseren de dorpen S-Heer Arendskerke en Eindewege een fietsrommelroute van 9:00 tot 16:00 uur met meer dan 50 adressen belooft het weer een leuke route te worden. Plattegronden op te halen bij Raadhuisstraat 11.

WEMELDINGE
Dorpsplein in Franse sferen:
Zaterdag 19 mei kunt u zich op het Dorpsplein in Wemeldinge in Franse sferen wanen: de wekelijkse markt wordt dan omgetoverd tot Franse markt! Dit in het kader van Kapelle Toujours, de Franse week die sinds 2013 georganiseerd wordt rondom de herdenking van Franse militairen die gedurende de Tweede Wereldoorlog omkwamen op Kapels grondgebied. Van ca. 10:00 tot 11:00 zal de dweilband van muziekvereniging OKK bekende Franse chansons ten gehore brengen om de markt compleet te maken.

'S HEER HINDRIKSKINDEREN
Grote feestmiddag bij de Zonnebloem:
Zaterdagmiddag 26 mei houdt de Zonnebloem een grote, feestelijke en vrolijke middag mmv Michel van
Grinsven. Michel brengt Jeroentje mee om de middag eens extra op te vrolijken. Op deze middag wordt ook een grote verloting gehouden en na afloop is er een goed verzorgde koffiemaaltijd. De zaal van het Heer Hendrikhuis is vanaf 13.30 uur open en het programma begint om 14.00 uur. Sluiting is rond de klok van 19.30 uur. Opgave en reserveringen voor deze middag kan alleen telefonisch bij Bep de Pan tel. 223241 of Corrie Flikweert tel. 581684. [l]