Koeien voor het eerst in de wei.
Koeien voor het eerst in de wei. Foto:

Bij Weydeland Kaasspecialiteiten koopt u de lekkerste graskaas

GOES - Het is weer voorjaar en dat betekent dat het weer tijd is voor de lekkerste kaas van het jaar, namelijk graskaas. Het allerlekkerste cadeautje van de lente waar elke kaasliefhebber naar uitkijkt. Bij Weydeland Kaasspecialiteiten in Goes bent u hiervoor aan het juiste adres.

"Wij verkopen veel verschillende soorten graskaas" vertelt Gerard Kooijman. Hij is sinds 1999 eigenaar van Weydeland Kaasspecialiteiten.
Zo kunt u bij Kooijman terecht voor heerlijke Oudelandse Boerderij Graskaas, die gemaakt is van gethermiseerde koemelk. Dit is kaas uit het Groene Hart met een intense smaak. Deze kaas heeft een bijzonder zacht zuivel.
Daarnaast kunt u bij Weydeland Kaasspeicaliteiten Weydeland 48+ en Weydelijner 30+ Graskaas kopen, zowel naturel als met komijnzaadjes. Deze varianten worden gemaakt door CONO Kaasmakers uit de Midden Beemster, Noord-Holland.

Rijke smaak
Weydeland kaas dankt haar rijke smaak aan de Noord-Hollandse weides. Dankzij een eerlijk en duurzaam proces ontstaat een kaas met een heerlijk smeuïg zuivel. Daarbij ontvangt de boer een eerlijke melkprijs en wordt hij aangezet zijn boerderij zo duurzaam mogelijk te runnen.

Wat is er zo bijzonder aan graskaas?
Na een lange winter op stal, dansen de koeien de wei in zodra de staldeuren opengaan. De koeien eten dan van het verse lentegras. Dit verse gras zit vol met vitaminen en goede voedingsstoffen. De melk van het eerste gras bevat zachtere melkvetten en dat proeft u terug in de kaas! Graskaas is nog smeuïger en zachter dan gewone kaas.

Wanneer is graskaas, écht graskaas?
Graskaas mag graskaas genoemd worden wanneer de koeien minimaal een week in de weide grazen. Dan geven zij 'grasmelk'. Vervolgens moet de kaas die gemaakt wordt van deze melk minimaal 4 weken rijpen, voordat die in de winkel op de planken ligt.
Graskaas is ongeveer 6 weken verkrijgbaar. Koeien eten daarna nog wel van het gras natuurlijk, maar dan is het niet meer het eerste lentegras. Als de boer heeft gemaaid is het gras minder 'vet'. Daarom heet het vanaf dat moment geen graskaas meer.

Kom proeven
Wist u dat de gehaltes van de bestanddelen die vetverbranding bevorderen hoger zijn in graskaas dan in gewone kaas? En het is nog lekker ook! Kom dus snel langs om te proeven in onze winkel aan de Kreukelmarkt 5 in het centrum van Goes. Het team van Weydeland Kaasspecialiteiten staat graag voor u klaar! [l]


Graskaas is verkrijgbaar bij
Weydeland Kaasspecialiteiten
vanaf 11 mei t/m 7 juni 2018.