Goes meer in overleg met gemeenteraad en inwoners

GOES - De coalitie van het CDA, VVD en de SGP/ChristenUnie in de gemeente Goes wil de komende jaren vaker samen zaken tot stand brengen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Samen met de gemeenteraad, door vooraf meer over bepaalde onderwerpen in gesprek te gaan, maar ook samen met de inwoners en ondernemers. “Door samen op te trekken en verbindingen te leggen, bereik je het meest”, schrijft formateur Derk Alssema. “Dit is dan ook de rode draad die we de komende jaren volgen.” In het collegeprogramma staat een aantal acties die daar direct mee te maken hebben. Zo laat de coalitie onderzoeken hoe de toegankelijkheid van de organisatie kan worden versterkt, moet de dienstverlening regelmatig worden beoordeeld en er komt een burgerinitiatief. Daarmee kunnen Goesenaren een onderwerp op de politieke agenda zetten.

Opvallende punten zijn verder dat er in 2021 opnieuw een themajaar komt. De gemeente zet daar jaarlijks 50.000 euro voor opzij. Daarnaast maakt ze 125.000 euro vrij voor renovatie van de belangrijke Veersteiger in Wolphaartsdijk en wil ze onderzoeken of er ‘tiny forests’ kunnen komen. Dat zijn dichtbegroeide bosjes, ter grootte van een tennisbaan, die de biodiversiteit moeten vergroten.

Op financieel gebied wordt er niet verder bezuinigd op het gemeentearchief en worden de lasten voor ondernemers bevroren. “Daarmee willen we ons vestigingsklimaat aantrekkelijk houden.”[l]