Zara en Eva Verbeemen na de uitreiking in het Arsenaaltheater. ARCHIEFFOTO
Zara en Eva Verbeemen na de uitreiking in het Arsenaaltheater. ARCHIEFFOTO Foto: Archieffoto

'We zijn nog meer naar elkaar toegegroeid'

GOES – De 24-jarige Eva Verbeemen en twee jaar jongere Zara Verbeemen (22) uit Goes hebben beiden een titel gewonnen tijdens de finale van Miss Beauty of Zeeland in het Arsenaaltheater in Vlissingen. Eva won de titel Miss Intercontinental Zeeland 2018 en de titel Miss Beauty of Zeeland 2018 ging naar Zara.

DOOR JESSICA ROVERS

Katiana Loukisas (17) uit Goes ging met de derde titel, die van Miss Teen of Zeeland, naar huis. Op 31 augustus mag het drietal de provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in Hilversum.

Zara zegt dat zij onder meer een presentatie moest houden waaruit haar betrokkenheid bij het milieu bleek. “Het gaat er om dat je laat zien dat je staat voor het welzijn van de aarde. Het is niet zo dat ik dat zo maar ineens ben. Ik ben er eigenlijk altijd al mee bezig geweest. Deze hele ervaring is echt een overwinning voor mij.” Dat geldt ook voor haar zus Eva, die net als Zara niet eerder had meegedaan aan een missverkiezing. “Ik werd gescout door de organisatie. Toen Zara mee ging kijken, vroegen ze haar ook om mee te doen. Mijn titel, die van Miss Intercontinental, staat voor de jonge powervrouw en gaat over de algemene aspecten van wat er bij komt kijken om een miss te zijn." In totaal deden er zo'n 40 meiden mee aan de casting. Uiteindelijk stonden er veertien op het podium. De belangrijkste reden waarom de zussen gewonnen hebben, is volgens Eva dat ze hebben laten zien dat zij hebben wat er voor nodig is om een miss te zijn. “Het gaat er niet alleen om dat je een mooi gezicht hebt. Je moet ook een goed hart hebben en iets te vertellen hebben. Ik heb mezelf leren kennen tijdens de verkiezing. Veel van mijn eigenschappen werden op de proef gesteld en ben zelfverzekerder geworden. We hebben elkaar sterker gemaakt. Als zussen zijn we nog meer naar elkaar toegegroeid.”

Of de zussen een goede kans maken om ook de landelijke finale te winnen weten ze niet. “Het is zo nieuw voor ons dat we nog niet te veel durven dromen over de toekomst. We hebben er wel heel veel zin in. We zien wel waar het schip strandt.”[l]