Overheden willen knip in Langeweegje en Zwaaksedijk

KWADENDAMME - Het Langeweegje moet rustiger worden qua verkeer. Hoe is nog niet duidelijk, al hebben de provincie, Waterschap Scheldestromen en gemeente Borsele vorige week een eerste voorzet gegeven.

DOOR EUGÈNE DE KOK

In ‘s Lands Welvaren in Kwadendamme presenteerden de overheden hun ideeën. Met de visie willen ze het Langeweegje rustiger maken, maar ook de bereikbaarheid van Kwadendamme verbeteren. Opzienbarend is dat er een knip moet komen in het Langeweegje. Doorgaand verkeer kan daardoor dan niet meer in Kwadendamme komen. Het moet dan via de Kruisweg, Slabbekoornseweg en Siguitseweg naar het dorp toe. Deze drie 60-kilometerwegen moeten dan wel worden aangepast. De overheden kiezen er niet voor om van het Langeweegje een 30-kilometerzone te maken. “Het meeste verkeer blijft hier dan rijden. Een deel kiest er dan bovendien voor om via de Zwaaksedijk te rijden. Dat is ongewenst”, leggen ze uit. Op die Zwaaksedijk willen de drie ook een knip. Hierdoor wordt ook deze rustiger. Voor fietsers en landbouwverkeer zou het geen gevolgen hebben. Verder hebben de overheden een rotonde voorzien op de plek waar de N665 en N665 elkaar kruisen.

Mensen die willen reageren kunnen tot en met vrijdag mailen naar gebiedsvisie@borsele.nl. Als er voldoende draagvlak is voor het plan gaan de overheden op zoek naar geld om alles te realiseren.[l]