Het thema van het Ostrea Stage Event is 'Contrast'. FOTO OSTREA LYCEUM
Het thema van het Ostrea Stage Event is 'Contrast'. FOTO OSTREA LYCEUM Foto: Ostrea Lyceum

Spektakel aan het slot van het schooljaar

GOES – Voor de elfde keer brengt het Ostrea Lyceum het Stage Event op de planken. Het is de spectaculaire afsluiting van het schooljaar. Meer dan 160 leerlingen en docenten brengen met toneel, muziek, acrobatiek, cabaret en dans het thema 'Contrast' tot leven.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het evenement vindt plaats op vrijdag 15 juni en zaterdag 16 juni in Theater De Mythe in Goes.

Volgens coördinator Ankie de Waard was er dit jaar een recordaantal aanmeldingen. “De deelnemende leerlingen komen uit alle leerjaren en afdelingen. Om mee te kunnen doen, moet je auditie doen. Aan de brugklasshow doen alle eersteklassers mee. Daar zijn geen audities voor nodig. Doordat we dat voor het Stage Event wel doen, krijg je een veel hogere kwaliteit. Er waren dit jaar heel veel aanmeldingen waardoor we veel kinderen hebben moeten teleurstellen. Dat is jammer, maar anders is het gewoon te druk in De Mythe. Het is een uniek event in Zeeland.”

Anders dan voorgaande jaren kent de voorstelling geen verhaallijn. “Het bestaat nu uit verschillende stukjes. Het thema komt tot uitdrukking in de verbeelding van bijvoorbeeld het contrast tussen het goede en kwade, in kleur, jongens en meisjes, vroeger en nu. Er is een leuke acrobatiek-act met cheerleaders, die het contrast hoog en laag laten zien. Het is een geheel van losse blokjes die aan elkaar worden gepraat door een goeierik en slechterik.”

Volgens Ankie is de voorstelling ook leuk voor mensen die geen kinderen op het Ostrea Lyceum hebben. “Er is voor ieder wat wils. Iedereen is welkom.” Volgens Ankie is het event voor het Ostrea Lyceum een leuke manier om het schooljaar af te sluiten. “Bovendien laten we zien we meer zijn dan een leerfabriek. We hebben veel aandacht voor sport, kunst en cultuur en muziek. Voor mij zijn het de krenten in de pap. Ik heb zelf ook altijd gedanst en geturnd en ben er mee opgegroeid. Een voorstelling kost veel energie, maar ik ik krijg er ook heel veel energie van. Les geven is leuk, maar leerlingen zijn niet altijd gemotiveerd. Voor dit evenement wel. Alles gebeurt na schooltijd en omdat we het samen doen, ontstaat er veel saamhorigheid. Als iedereen op het podium staat, is er echt een ontlading.”

Kaartjes zijn te koop in de kantine op school en op de dag zelf in Theater De Mythe. De voorstellingen zijn vrijdag 15 juni om 20.00 uur en zaterdag om 14.30 uur en 19.30 uur.[l]