Korte berichten

Korte berichten

LEWEDORP
Braderie: Op zaterdag 9 juni vindt er weer een gezellige braderie plaats in Lewedorp. Twee straten met bijna 50 kramen gevuld met allerlei gevarieerde producten, van aardbeien tot Zeeuwse sieraden, van betondecoraties tot zelfgemaakte lekkernijen, te veel om op te noemen, maar vooral heel divers! De braderie start om 10.00 uur en ook dit jaar is er weer een kleedjesmarkt, deze keer aan een zijde van de Zandkreekstraat. Er is een heel programma met onder andere concerten verzorgd door Flip Markwat, spelletjes, klompen- en naaldhakkenrace, optreden van de Fanfare, enz. De hele dag draait het Rad van Fortuin waarmee vele én mooie prijzen te winnen zijn, beschikbaar gesteld door sponsors en bedrijven uit Lewedorp en omgeving. Burgemeester Lewestraat en Zandkreekstraat, Lewedorp. Toegang en parkeren gratis. Informatie te verkrijgen via onze facebookpagina: Braderie Lewedorp.

KLOETINGE
Zomerconcert Geerteskerk: Het Bavokoor uit Goes opent zaterdag 9 juni de reeks zaterdagmiddagconcerten in de Geerteskerk te Kloetinge. Het koor bestaat uit 22 leden en zingt o.l.v. Mariette Everse in een afwisselend programma werken van Pitoni, J.S. Bach, F.Schubert, Wesley, Dvorak en Gold. Aanvang 15.00 uur. Toegang gratis. Bijdrage voor kerkonderhoud wordt op prijs gesteld. De kerk is open van 10.00-16.00 uur met een expositie van Nel Arrebout.

RITTHEM
Tuinconcert: Op zondagmiddag 10 juni is er in de Sier-en moestuin 't Puntje, Rammekensweg 6 te Ritthem, een open tuin concert van Theo van Teijlingen. Deze Goese troubadour zal daar zijn luisterliederen ten gehore brengen t.b.v. het Amecetwerk (kinderopvangwerk in Soroti, Oeganda, waar zijn zus Els van Teijlingen het Amecetwerk heeft opgezet). Het concert begint om 15.00u. Maar de tuin is open van 13.00 tot 17.00u. Een prachtige gelegenheid om rond te kijken, te genieten van de prachtige kleuren en geuren,. stilte te ervaren, plantjes en stekjes te kopen en te genieten van de muziek. Er is ook een catering aanwezig. De toegang is minimaal 2,50 euro, aldus Piet en Matty Schout die al jaren hun tuin open stellen voor bezoekers t.b.v. het kindeopvangwerk, maar een gift is ook welkom, het gaat naar een goed doel!

GOES
Voorlichting AVG: Vanaf 25 mei zal de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Nederlandse privacy- toezichthouder, de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) handhaven. Alle organisaties die gegevens van personen bewaren, worden geacht zich aan de regels van deze nieuwe verordening te houden. Dat geldt voor het bewaren van gegevens in digitale bestanden maar ook voor mappen op een plank. Ook moeten alle organisaties, die met vrijwilligers werken, aan de AVG voldoen. SMWO houdt op dinsdagavond 19 juni een voorlichtingsavond over de AVG in buurthuis De Pit (Appelstraat 2a, Goes) voor vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van stichtingen, verenigingen en initiatieven in de gemeente Goes. Bijwonen van de bijeenkomst is gratis. Aanmelden tot 12 juni via info@vrijwilligerspuntgoes.nl of tel. 0113-277122.
Expositie Bloem, Groen & Styling Edudelta College: Tijdens de eindejaarsexpositie op donderdag 7 juni kunt u diverse bloemwerken van studenten van de mbo-opleiding Bloem, Groen & styling bewonderen. Eerste- en tweedejaars studenten hebben mooie creaties gemaakt, waaronder ook examenstukken. Iedereen is van harte welkom om deze expositie bij het Edudelta College, Stationspark 39 in Goes, 7 juni van 18.30-21.00 uur te bezoeken. Toegang gratis.
Gratis rondleidingen door het historisch hart van Goes: Op elke woensdagmiddag in de maanden mei, juni, juli, augustus en september kan men deelnemen een de gratis stadsrondleiding in Goes. Voor wie, naast het royale aanbod van winkels een bijzondere kant van Goes wil ontdekken, krijgt onder leiding van een ervaren gids van de vrijwilligersorganisatie ''t Gilde de Bevelanden uitgebreid uitleg over de mooie binnenstad van Goes met zijn prachtige historische monumenten, de stadshaven en de vesten. Deze rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De gids staat voor u klaar voor de ingang van het Historisch Museum/VVV kantoor aan de Singelstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. www.gildedebevelanden.nl. [l]