Opening zomerseizoen Galerie G achttien 88 Baarland

GOES - De opening van het zomerseizoen is op zondag 10 juni 15.00 uur zowel de Galerie als de Beeldentuin zijn de laatste drie volledige weekends van de maand open op: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur én uiteraard op afspraak.

Galerie 8 t/m 24 juni

Abraham Yakin – schilderijen-etsen, aquarellen-maskers; Jet Naftaniel – sieraden. Thema: Abraham Yakin en Jet Naftaniel-Joëls – 'uit-zicht'.
Abraham Yakin (Jeruzalem, 31 juli 1924) is een Israëlisch beeldend kunstenaar en graficus. Hij exposeerde in Israël, de Verenigde Staten en verschillende landen van Europa. Hij volgde cursussen aan de Bezalel Kunstacademie in Jeruzalem. Zijn eerste tentoonstelling had hij in 1953, in Jeruzalem. Vervolgens werkte hij van 1955 tot 1965 als graficus aan de afdeling Geologie van de Hebreeuwse Universiteit en ontwikkelde hij zich als tekenaar en aquarellist. Later bekwaamde hij zich tevens in houtsnijden, zeefdrukken en vooral etsen, een techniek waarin hij jarenlang met zeer veel succes heeft gewerkt. Tegenwoordig schildert hij vooral in olieverf en werkt hij soms samen met zijn zoon Adam Yakin, om reusachtige poppen te maken.
Jet Naftaniel-Joëls Als zuinig mens en een soort voddenraapster die zich altijd laat inspireren door merkwaardige materialen is zij in 2003 begonnen met het maken van sieraden. Oude schilderijen werden verknipt, in repen gescheurd, genaaid, gevouwen en gemanipuleerd tot kettingen, armbanden en broches. Lege koffiecupjes, prachtig van kleur, inspireerden tot het maken van halssieraden die tevens gedragen kunnen worden als sjerp of als riem. Huis- en fabrieksafval krijgt een nieuwe bestemming. Een eindeloze vloed van ideeën, waar het einde nog lang niet van in zicht is.

Beeldentuin - 8 juni t/m 30 september
Varia-Tria met objecten van: Maarten Franssen, Tilly Heijster, Wilma Vermeij, Marcel Koeleman, Theresia Simkens, Adriana Nichting, Tineke den Dulk tijdens de tentoonstellingen is op vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur, na aanmelding, de mogelijkheid om zelf bezig te zijn met inspiratie uit de beeldentuin/natuur.

Oude Polderdijk 2, 4435 RG Baarland, +31(0)113 639209, www.g-achttien88.nl. [l]