Frans Lameijn van Primera en Cees Mol hebben samen een actie. FOTO COBY WEIJERS
Frans Lameijn van Primera en Cees Mol hebben samen een actie. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

‘Deze kans hebben we met beide handen aangegrepen’

GOES – Wie bij Primera voor vijftien euro aan artikelen koopt, krijgt bij Keurslagerij Cees Mol vier hamburgers voor de barbecue cadeau. Deze actie is landelijk uitgezet in het kader van Vaderdag. De twee ondernemers uit Goes hebben besloten hierop extra in te haken door er ook een lokale winactie aan te koppelen. Klanten van de slagerij kunnen hun kassabon inleveren bij Primera waarmee ze kans maken op één van de vier barbecuepakketten, barbecueboeken of Zeeuwse Knoop barbecueschorten.

DOOR JESSICA ROVERS

Frans Lameijn van Primera legt uit dat hoewel de twee bedrijven op het eerste gezicht niet veel met elkaar gemeen hebben beide prima aansluiten op het thema van Vaderdag: barbecueën. “Als mannen het vlees op de barbecue ruiken veranderen ze in ware grillmasters. De link met onze keten is dat wij boeken over dit thema verkopen.”

Hij was ook meteen erg enthousiast over de samenwerking. “Het idee is ontstaan vanuit het hoofdkantoor. Zowel De Keurslager als Primera zijn corporaties met zelfstandige ondernemers door het hele land. Ik denk dat we elkaar door middel van dergelijke acties lokaal kunnen versterken. Het mooie is dat klanten hierdoor zowel richting Primera als richting Keurslager gaan.”

Volgens Frans zijn dergelijke initiatieven belangrijk om het stadscentrum van Goes aantrekkelijk te houden. “Het was mijn eerste kennismaking met Cees Mol en ook hij was enthousiast om samen rond de tafel te gaan zitten. Net als Primera verkoopt hij kwalitatief goede producten. De kans om samen te werken hebben we aangereikt gekregen en we hebben die met beide handen aangegrepen. Door lokaal de koppen bij elkaar te steken wordt de landelijke actie veel effectiever. Wellicht ontdekken op deze manier meer mensen zowel Primera als Keurslagerij Cees Mol in Goes. We willen laten zien dat er hele leuke winkels in het centrum zitten.”

Voorstel

Cees Mol beaamt dat door de gezamenlijke actie de kruisbestuiving tussen de ketens nog meer naar voren komt. “Toen Frans mij belde met het voorstel meer uit de actie te halen, was ik meteen voor. Het is een ontzettend leuke actie en bovendien uniek in Nederland. Het is de eerste keer dat twee verschillende winkelketens een dergelijke samenwerking aangaan.”

Het is volgens Cees makkelijk om mee te doen aan de lokale actie. “Deelnemers moeten hun naam en telefoonnummer op hun kassabon schrijven. Hoe meer ze in de winkel komen, hoe meer kassabonnen ze krijgen en hoe meer kans ze dus hebben.”

Op de zaterdag voor Vaderdag worden de winnaars bekend gemaakt. Deelnemers moeten hun naam en telefoonnummer op de kassabon schrijven. De gelukkigen worden telefonisch benaderd.[l]