Maike 1e in Sittard.
Maike 1e in Sittard. Tazelaar

Wielerjeugd van TheoMiddelkamp blijft scoren

GOES - Op zaterdag 2 juni reden een groot aantal jeugd renners mee in de Hammer-Youth wedstrijd in Sittard. Op het mooie parcours van het Tom Dumoulin Bike Park reden ze hun ronden. Achter de voorrij auto’s van een aantal profteams kon het parcours worden verkend. Met hellingspercentages tot 8% was dit een pittige omloop te noemen.

Fleur Paaimans beet de spits af in Cat 1. Door haar tijdens de wedstrijd geleerde schakeltechniek reed zij naar een 22e plaats. Sven Wisse reed in Cat 2 naar een knappe 3e plaats. In Cat 3 toonde Maike Tazelaar zijn driekleur. Na een ontsnapping vroeg in de wedstrijd bleef hij het peloton voor, en kwam solo als eerste over de finish. Megan Arens werd 8e en Bjørn Hoogerheide 29e. Teun Paaimans, Dennis Polfliet en Jens Slabbekoorn konden zich in cat 4 goed handhaven in het peloton. Het werd een ware massasprint met 40 jonge coureurs, onder het motto “niet kijken, niet denken maar trappen” . Dennis werd 14e Teun 18e en Jens 31e. Renzo Moretti stond er in cat 5 alleen voor en ging zoals het een middelkamper betaamd de eerste ronden het peloton aan gang. Ook hier een massasprint en hier werd Renzo 27e van de 60 renners. Firn Arens werd 13e in Cat 6 en Marijn Wiskerke 34e in Cat 7. Na de wedstrijden werd de jacht geopend op een aantal prof renners die aanwezig waren op dit evenement. Met hun gescoorde foto’s en handtekeningen konden ze tevreden huiswaarts keren.

Geldrop
Renzo Moretti startte zondag 3 juni nog in Geldrop. Op een bochtig parcours plaatste hij in de laatste ronden nog een versnelling in sprintte naar zijn 3e overwinning van dit seizoen. Sam Mullaert koos zondag voor een wedstrijd in het Oost Vlaamse Beveren. Voorafgaand aan de wedstrijd was er eerst een toertocht van 15 km. In de wedstrijd die daarop volgde probeerde Sam meerdere malen zijn Vlaamse belagers uit het wiel te rijden maar zij konden hem goed volgen. In de eindsprint werd Sam 2e.
Een weekend met Goud, Zilver en Brons maar vooral veel wielerplezier.[l]