Roxanne Machielse tijdens de marathon op de Chinese Muur. FOTO ROXANNE MACHIELSE
Roxanne Machielse tijdens de marathon op de Chinese Muur. FOTO ROXANNE MACHIELSE Foto: Roxanne Machielse

Rox werkt zich in het zweet voor Kika

GOES - Een marathon over de Chinese Muur heeft Roxanne Machielse twee weken geleden kunnen afvinken op haar bucketlist. Op naar de volgende uitdaging. De Goese wil nu 'the big six' lopen, de zes grootste marathons ter wereld. Ze wil daarmee zoveel mogelijk geld inzamelen voor goede doelen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Al maanden zamelt Roxanne Machielse, die in het dagelijks leven met haar moeder Margreet van Exel Café de Pompe runt, geld in voor Kika. Door zich te laten sponsoren voor de Chinese Wall Marathon heeft ze 8251,60 euro opgehaald voor de stichting die strijdt tegen kinderkanker. Dat blijft ze doen. Roxanne hoopt een grote slag te slaan met een spinningmarathon op de Grote Markt, een evenement dat tot vorig jaar werd georganiseerd door Stichting Jayden. “Eerst wilde ik het op dezelfde dag organiseren, de vrijdag na Hemelvaart, maar dan was ik tijd tekort gekomen”, lacht ze. “Bovendien hebben deelnemers nu meer tijd om geld in te zamelen, want ik hoop natuurlijk op een mooie opbrengst voor Kika.” De spinningmarathon duurt zondag 9 september van 14.00 uur tot 17.00 uur. Roxanne hoopt op zeker 100 deelnemers. Ze werkt samen met Fitland, Hoveniersbedrijf Sandee, Jobmaniac en Reza Geleedst van Festive. “Hij werkt belangeloos mee. Hij zorgt voor artiesten, zodat het een leuk feestje wordt.”

Bewondering

De opbrengst gaat in zijn geheel naar Kika. Roxanne staat een week na de spinningmarathon aan de start voor de marathon van Berlijn, die ze loopt voor Kika. Als doel heeft ze om in één jaar de ‘the big six’ te lopen: de marathons van Berlijn, Boston, Londen, Chicago, Tokyo en New York. De laatste heeft ze al een keer gelopen. “Er zijn niet zoveel mensen, en zeker geen vrouwen, die dat in één jaar hebben gedaan.”

'Het was vooral weinig slapen'

Haar moeder luistert aandachtig. “Zo moeder, zo dochter, zeggen ze, maar dit heeft ze van haar vader”, lacht zij.

Meteen voegt ze eraan toe dat ze ’ontzettend veel bewondering’ heeft voor haar dochter. “Ze doet alles voor het goede doel. Zo heeft ze bijvoorbeeld een jaar haar fooien opzij gelegd voor Kika, bij elkaar 5746 euro. Dat is een keuze,die ik ontzettend knap vind.”

Uitgeput

Knap vindt ze het ook dat Roxanne de Chinese Wall Marathon heeft volbracht. Slechts zo’n 9000 mensen ter wereld kunnen zeggen dat ze de 42,195 kilometer met duizenden traptreden hebben uitgelopen. “Na afloop voelde ik me niet eens uitgeput, maar zat juist vol energie. Verder was het vooral weinig slapen en veel reizen in de bus, maar al met al toch een geweldige ervaring. Ik kan zeggen dat ik in China ben geweest.” Inschrijven voor de spinningmarathon kan via de website www.roxforkika.nl.[l]