Nieuwe kruising bij de Westerschans is bijna klaar

GOES - Het nieuwe kruispunt van de Zaagmolenstraat, Ringbaan West en de Westhavendijk is vanaf maandag (18 juni) open voor verkeer.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De huidige kruising vanaf de J.A. van der Goeskade met de Ringbaan West en Westhavendijk gaat vanaf maandagmorgen dicht. Er kunnen dan ook geen auto’s meer langs het kanaal worden geparkeerd. Het gedeelte van de Ringbaan West vanaf de ovonde bij de Troelstralaan tot het nieuwe kruispunt is van vrijdag 20.00 uur (tot en met maandagmorgen) dicht voor verkeer. Auto's die komen uit de richting van Wilhelminadorp en Het Schenge richting Omnium kunnen gewoon gebruik maken van de kruising.

Het gebied heeft de laatste weken al een metamorfose ondergaan. De contouren van de nieuwe weg zijn zichtbaar, net als het kruispunt van het Geldeloozepad en Westhavendijk. Aan de andere kant is duidelijk hoe de nieuwe afslag op de J.A. van der Goeskade richting de Zaagmolenstraat en Ringbaan West komt te liggen. De aanleg van de fietstunnel naast de Ringbrug begint dit najaar. Fietsers worden dan ook omgeleid via de tunnel bij Omnium.

RWS partner in wonen bouwt op de Westerschans een appartementencomplex van zo’n 100 huur- en koopappartementen. Op de begane grond komen winkels, waaronder een Albert Heijn. Het complex komt aan het kanaal te liggen. Daarom moest de weg richting de Troelstralaan worden verplaatst.[l]