Afbeelding
Anusjka Martens/Objectivo Fotografie

COLIJNSPLAAT - Het Deltaweekend op de Oosterschelde is dit weekend opnieuw succesvol verlopen. De omstandigheden waren ideaal.

VAN ONZE REDACTIE

Zierikzee was zoals vertrouwd het centrum van het weekend. Voorzitter Willem Johannesma van het organisatiecomité is na het mooie weekend positief over de toekomst. “Het deelnemersaantal is stabiel en voor volgend jaar hopen we met open boten en eenheidsklassen de opgaande lijn in inschrijvingen weer op te pakken.”

Finland

Het Deltaweekend vond dit jaar drie weken eerder dan normaal plaats. Eind juni gaat alle aandacht namelijk uit naar de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen. Mede door het tijdstip waren er veel nieuwe deelnemers. Zo kwamen er meer Belgische boten aan de start, maar ook enkele Duitse en een Engels, Frans en een Fins team. Zij zagen het weekend als een goede training voor de Offshore Sailing World Championships, die van 12 tot en met 20 juli in Scheveningen zijn. Waar het vrijdag nog wat grijs was, hadden de deelnemers zaterdag en zondag perfect weer. Alle wedstrijden werden gevaren rond boeien op de Oosterschelde, aan de westkant van de Zeelandbrug.

Verbondsbezem

Het was de 48e editie van het Deltaweekend. Het zeilevenement is bedoeld voor ORC/IRC en rond- en platbodems. De resultaten in de ORC/IRC-klassen tellen mee voor de Vebrondsbezem van het Watersportverbond. Volgend jaar vindt de 49e editie plaats van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni.[l] FOTO ANUSJKA MARTENS, OBJECTIVO FOTOGRAFIE