Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

GOES naar derde divisie

GOES - Voetbalvereniging GOES speelt volgend jaar in de derde divisie. Het team van trainer Rogier Veenstra won zondag in het verre Groningse Haren met 2-0 van Be Quick 1887.

VAN ONZE REDACTIE

Donderdag toonde de ploeg op eigen veld al veerkracht. Bij rust stond GOES in het eerste duel van de finale van de nacompetitie met 2-0 achter, maar na de pauze trokken de Goesenaren de stand gelijk.
Er was een goal van Erwin Franse en Sherief Tawfik schoot tien minuten voor tijd uit een penalty de gelijkmaker binnen. Doelman Brian Meulmeester was één van de uitblinkers. Zondag speelde hij opnieuw de sterren van de hemel, mede door een goede defensie onder leiding van Jan Paul van Hecke. Tim de Winter na een klein half uur de 0-1. Een kwartier voor tijd schoot Rick de Punder de bevrijdende 2-0 binnen.
GOES komt volgend jaar uit in de derde divisie, voorheen de topklasse. Het is het vierde niveau van Nederland. Het Zeeuws-Vlaamse Hoek promoveerde zaterdag al naar derde divisie. De zaterdag-hoofdklasser verloor op eigen veld van de amateurs van Ajax met 2-1. In Amsterdam hadden de Zeeuwen echter met 1-3 gewonnen.[l]