Afbeelding
Foto: Sylvia Weenink Vakfotografie

Film over leven Ineke Otte

MIDDELBURG - De Zeeuwse filmmakers Bo van Scheyen en Marjan van den Bos zijn bezig met een documentaire over het werk en leven van de Goese kunstenaar Ineke Otte.

VAN ONZE REDACTIE

De opnamen zijn in februari van dit jaar al begonnen. De première is op 9 september tijdens Film by the Sea in Vlissingen. Zaterdag waren er maar liefst vier camerateams aanwezig tijdens een catwalkshow in Middelburg. ZB/Planbureau en Bibliotheek van Zeeland zet de kunstenaar deze maand in het zonnetje. Zij is de eerste ‘artist in performance’. De bibliotheek wil elk jaar een Zeeuwse kunstenaar in de spotlights die buiten de provincie zijn of haar sporen heeft verdiend, maar hier nog niet zo bekend is. In het gebouw aan de Kousteensedijk in Middelburg is een tentoonstelling van haar werk te zien. Zo kan iedereen haar kleurrijke sieraden bewonderen, maar ook toont ze haar glasobjecten en kunstwerken. Otte exposeert overal ter wereld en heeft op verschillende beurzen in binnen- en buitenland prijzen gewonnen met haar werk. Volgens de makers wordt de film ‘een uniek portret van een hedendaagse ontwerper en kunstenaar met een duidelijke stijl’. “Ineke is naast ontwerper en kunstenaar iemand die in haar bedrijf alles zelf regelt. Ze is over de hele wereld beroemd, maar doet uiteindelijk alles zelf”, zeggen de makers.

De documentaire over haar leven is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Documentairefonds Zeeland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurfonds Zeelandia, de Culturele Raad Goes, het Boone Fonds en bijdragen uit het bedrijfsleven.[l] FOTO SYLVIA WEENINK