Een van de vele keukens in KeukenPlus. FOTO ANNEKE VERONICA PHOTOGRAPHY
Een van de vele keukens in KeukenPlus. FOTO ANNEKE VERONICA PHOTOGRAPHY Foto: Anneke Veronica Photography

KeukenPlus viert 30-jarig jubileum

‘s-GRAVENPOLDER - KeukenPlus bestaat 30 jaar. De speciaalzaak aan de Spoorstraat in ‘s-Gravenpolder viert dat vrijdag met een open dag met kookdemonstraties van fabrikanten van apparatuur en stands waar bezoekers informatie kunnen krijgen over keukenbladen en renovatie van keukens. Iedereen is welkom.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Hans Minnaard is drie decennia geleden begonnen met de zaak. Hij werkte als keukenmonteur, maar besloot daarnaast keukens te gaan verkopen. Nog altijd gaat Minnaard - op dagen dat hij niet in de zaak in ‘s-Gravenpolder staat - mee met zijn monteurs om keukens te plaatsen. “Ik ken alle ins en outs”, zegt hij. “Doordat ik alles ook in de praktijk zie, blijf ik goed op de hoogte van de ontwikkelingen. Is er een nieuw apparaat? Dan weet ik dat je dat op een net iets andere manier moet monteren dan het vorige apparaat. Als je alleen maar achter een computer in de winkel zit, krijg je dat soort dingen vaak niet mee. Ook worden er soms dingen verzonnen die in de praktijk niet werken. Doordat ik beide kanten ken, zijn bij ons de foutmarges een stuk kleiner.”

Monteren

Het monteren gebeurt louter door vakmensen. “Wij doen alles: we kunnen leidingen omleggen, een muurtje stucen en zelfs een nieuw plafond in de keuken aanbrengen”, zegt Minnaard. “Wij kunnen bij wijze van spreken een schoonmaakploeg sturen, zodat je gewoon op vakantie kunt terwijl de keuken wordt geplaatst.”

De ervaring en deskundigheid zijn grote pluspunten van KeukenPlus. In de zaak aan de Spoorstraat in ‘s-Gravenpolder hebben bezoekers de keuze uit een ruim assortiment. Je hebt zowel landelijke, klassieke als moderne keukens en voor mensen met een kleine beurs is er ook volop te vinden.

Ecologisch

Minnaard heeft daarnaast ecologische keukens van Bribus Eco in zijn zaak staan. Deze zijn oersterk en tegelijkertijd licht van gewicht. Ze zijn gemaakt van vezels van de ecologisch verbouwde gewassen maïs en riet. Ze zijn er in 24 kleuren. Qua apparatuur heeft Minnaard alle bekende merken in huis: Whirlpool, Etna, Atag, Pelgrim, Bauknecht … noem maar op.

Specialiteit

Wie vrijdag naar de open dag komt, kan genieten van een hapje en drankje, de kookdemonstraties, zich laten informeren over renovatie en herstel van keukens (ook een specialiteit van KeukenPlus) en zich laten bijpraten over keukenbladen, in een stand van Dominicus. De zaak is open van 10.00 uur tot 19.00 uur. Iedereen is welkom.

In het kader van het jubileum zijn er het hele jaar door acties bij KeukenPlus.
Houd daarvoor de website en advertenties in de gaten. Zie: www.keukenplus.com.

Outlet
Naast alle kwaliteitskeukens in KeukenPlus is er een keukenoutlet. Daar kun je zaken als keukenkastjes, kranen, koelkasten en magnetrons krijgen tegen bodemprijzen. Ook bij de outlet is het komend jaar feest. Zie de website: www.keukenoutletwinkel.nl.[l]