Foto ZMF mei
Foto ZMF mei Beppie van Gompel (copyright-vrij)

Zeeland-Muziektent-Fietstour

GOES - Zaterdag 23 juni van 10.30-17.00 uur, Zeeland-Muziektent-Fietstour. Traject op Zuid-Beveland met als startpunt de muziektent Manhuispoort, Zusterstraat 9, Goes.

Wat is er mooier dan het Zeeuwse landschap? Wat is er prettiger dan door dit landschap te fietsen? Wat is er afwisselender om, al fietsende de verschillende stadjes en dorpen aan te doen, letterlijk levend erfgoed? Wat als er dan ook nog hele goede muziek klinkt in de muziektenten op de route?
Dan heb je, alles bij elkaar opgeteld, een niet te missen ervaring. De Zeeland-Muziektent-Fietstour 2018 is de naam van een project van MuziekPodium Zeeland, dat precies doet wat het zegt. Het is een fietstour, langs muziektenten in verschillende regio’s van Zeeland, waar de beste blazersensembles hier te lande acte de présence zullen geven. Per editie speelt 1 ensemble 5 mini-concerten in 5 verschillende muziektenten, voor het voornamelijk fietsende publiek, dat zich in een matige vaart van tent naar tent kan spoeden via een landschappelijk fraai traject. De exacte route en tijden blijven vooralsnog een verrassing: de eigenlijke kaart, en andere informatie ontvangt u tegen inlevering van uw reserveringsbewijs bij het startpunt van de route. Het is zelfs mogelijk een fiets of e-bike te huren. De Zeeland-Muziektent-Fietstour is met andere woorden een pakkende mix van muziek, erfgoed, landschap en fiets-tourisme.

New Trombone Collective
Van Purcell en Gabrieli tot Nyman en Bourgeois. Eind jaren tachtig, begin jaren negentig leverde het Rotterdams Conservatorium een nieuwe generatie grote trombone-talenten af, die in 2001 de krachten bundelden in het New Trombone Collective. De individuele leden kwamen al snel op prominente plekken terecht in orkesten en ensembles als het Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch, het Nederlands Blazers Ensemble, het Asko/Schoenberg Ensemble en Amsterdam Sinfonietta.Dat zegt wel iets over de kwaliteit, maar ook over de veelzijdigheid en diversiteit van het collectief.
Verwacht oude muziek, klassieke muziek, eigentijdse jazz en nieuwe muziek van de bovenste plank, verrassend, vernieuwend en verre van voorspelbaar.
Bezetting: Brandt Attema Mark Boonstra, Remko de Jager, Koen Kaptijn, Sebastiaan Kemner, Jörgen van Rijen, Alexander Verbeek, Pierre Volders & Jeffrey Kant. [l]

Foto ZMF mei