Van links naar rechts: Derk Alssema, Gino van Driessche en Ron Flipse. FOTO EUGÈNE DE KOK
Van links naar rechts: Derk Alssema, Gino van Driessche en Ron Flipse. FOTO EUGÈNE DE KOK Foto: Eugène de Kok

Visitekaartje Goese Diep langs het kanaal

GOES - Aan het kanaal richting het Goese Sas bouwen AM Zeeland en Bouwgroep Peters 36 appartementen. "Niet op het minste stukje van Goese Diep", zegt wethouder Derk Alssema van de gemeente Goes. "Dit wordt dan ook een visitekaartje."

DOOR EUGÈNE DE KOK

Hoe dat visitekaartje er precies gaat uitzien is nog niet bekend. Ontwikkelaars AM Zeeland en Bouwgroep Peters willen Residence Goese Diep, zoals het project heet, in samenspraak met de toekomstige bewoners ontwikkelen. Deze week gaat een website de lucht in waarop geïnteresseerden hun voorkeuren kunnen aangeven. De ontwikkelaars zetten de komende maanden ook online enquêtes uit. “We hebben nu eigenlijk nog niks”, zegt Gino van Driessche van AM Zeeland. “We hebben een parkeerblok en willen vanaf daar samen met de consumenten naar boven toe”, vult ontwikkelaar Stefan den Dekker hem aan. “We hebben dat eerder gedaan in Claverveld in Vlissingen. Dat is ons en de kopers heel goed bevallen.”

Parkeergarage

De enige zekerheid is dat er langs het kanaal vier gebouwen komen met elk negen appartementen, in grootte variërend van 100 vierkante meter tot 210 vierkante meter. Bewoners kijken uit over de Wilhelminapolder, het Goese Diep en het Goese Meer. “Heel bijzonder”, zegt directeur Ron Flipse van Bouwgroep Peters. Het gebouw op de kop wordt de blikvanger van het project en heeft een eigen parkeergarage. De drie andere blokken staan bovenop een gezamenlijke parkeerruimte. De appartementen vallen in het luxe segment. Over de prijs kunnen Van Driessche en Flipse echter nog weinig zeggen. “Maar het is een segment waar in Goes behoefte aan is”, aldus de eerste.

Eind van dit jaar gaan ze de verkoop in. In het eerste kwartaal wordt het stuk grond langs het kanaal naar het Goese Sas bouwrijp gemaakt. In het tweede kwartaal begint de bouw. “We willen tempo maken”, aldus Flipse. Rondom de appartementen komt veel groen.

Volgens wethouder Derk Alssema is er veel overleg geweest met omwonende, zowel van het Goese Diep als in buurtschap Havenzicht. Er zijn ook geen bezwaren ingediend tegen het bestemmingsplan. Alle appartementen worden gasloos en energieneutraal. “We hebben al meer dan 900 woningen in Goes zonder gas”, zegt Alssema. “De consumenten vragen er tegenwoordig ook om. Het is een investering die naar je terugkomt”, aldus Van Driessche.[l]

Het Goese Diep is populair. Voor het deel dat de gemeente Goes ontwikkelt met onder meer vrije kavels hebben zich ruim 300 enthousiastelingen gemeld. "Niet iedereen zet het door, maar we zijn heel blij dat er zoveel belangstelling is", zegt Alssema. "We zouden het twee keer kunnen vullen."