Borsele scherpt haar beleid op vier vakantieparken aan

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele staat vanaf volgend jaar niet langer toe dat er mensen permanent wonen op Stelleplas in Heinkenszand of in één van de drie andere vakantieparken.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Ook zijn Stelleplas, Hof van Zeeland en Geertruidahof in Heinkenszand en Scheldeoord in Baarland straks verboden terrein voor arbeidsmigranten. Alle eigenaren, huurders en verhuurders van woningen op camping Stelleplas hebben een brief gehad waarin de gemeente haar aangescherpte beleid uitlegt. In maart was er een grote controle. Toen bleek dat in meerdere woningen mensen permanent leefden of arbeidsmigranten waren gehuisvest.

Vakantieparken mogen in de gemeente Borsele straks alleen nog recreatief worden gebruikt. De gemeente wil bij huwelijksproblemen of als iemand een huis laat bouwen nog een uitzondering maken. De gemeente geeft straks alleen nog toestemming als de aanvragers in Borsele wonen of er een huis laten bouwen. “Het kwam wel eens voor dat iemand in Amsterdam in scheiding lag en hier tot rust wilde komen. Dat staan we niet meer toe”, zegt wethouder Kees Weststrate. “We hopen de vakantieparken weer vitaal te maken.”

Het college zoekt naar mogelijkheden om arbeidsmigranten te huisvesten. “We zouden het bijvoorbeeld fijn vinden als in leegstaande boerderijen voorzieningen komen. Daar bestaat ook concrete interesse voor.”[l]