Het team van Autobedrijf Heinkenszand. FOTO JESSICA ROVERS
Het team van Autobedrijf Heinkenszand. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

'Al 10 jaar het adres voor betaalbaar autorijden'

HEINKENSZAND – Autobedrijf Heinkenszand hoopt zaterdag 30 juni zijn 10-jarig bestaan te vieren met een open dag vol activiteiten. Zo is er een modelautoshow, een Landrover show en zijn er tal van demonstraties en tentoonstellingen van leveranciers. Een paardentram rijdt van 13.00 tot 16.00 uur vanaf het garagebedrijf een ritje door de Zak van Zuid-Beveland en voor de kinderen is er een springkussen.

DOOR JESSICA ROVERS

Drie jaar geleden verhuisde het bedrijf naar een andere locatie met volop parkeergelegenheid. In het afgelopen decennium is Autobedrijf Heinkenszand uitgegroeid tot een begrip onder automobilisten, die kwaliteit zoeken tegen een betaalbare prijs.
Sinds begin dit jaar is het bedrijf overgegaan in een VOF met eigenaren Rinus van den Berge, zijn vrouw Hannie en hun zonen Martin en Frank en is daarmee een echt familiebedrijf.
Autobedrijf Heinkenszand is aangesloten bij branche-organisatie Bovag en de autocrew formule van Bosch en specialiseert zich in onderhoud en reparatie van alle merken personen- en lichte bedrijfsauto's. Ook campers zijn welkom.

Opleiding
Rinus vertelt dat hij zijn hele leven in een garage gewerkt heeft en tien jaar geleden de drive voelde om een eigen bedrijf te starten. “Ik wilde vrij zijn en ben voor mijzelf begonnen. In het begin was ik alleen, nu werken we met een team van zes, waaronder een leerling, want we zijn al jaren een werk-leer bedrijf."
Martin en Frank hebben beide een opleiding tot automonteur gedaan en zijn nu werkzaam in het bedrijf als APK-keurmeester/eerste monteur en technisch specialist. De monteurs gaan ieder jaar op cursus, want ze vinden het belangrijk bij te blijven bij de laatste ontwikkelingen.
Frank vertelt dat er op het moment veel ontwikkeling is op het gebied van emissie en dat de systemen steeds complexer worden. “We willen dat we up-to-date zijn wat betreft multimediasystemen, uitleesapparatuur en dergelijke, zodat we voorbereid zijn op de toekomstige techniek."
In de toekomst zou Martin zich meer in Landrover willen specialiseren mede omdat hij daar een liefhebber van is.
Omdat de reparaties complexer worden, worden ze vaak ook duurder. Volgens Rinus is het heel belangrijk dat dit helder gecommuniceerd wordt naar de klant. “We leggen de klant uit wat we doen en waarom we het doen. Door open en transparant te werken bindt je klanten. Het is ook een stukje vertrouwen. We willen ons nog meer gaan inzetten op aankoop van occasions in opdracht. Voor het vinden van een goede, betrouwbare auto zijn mensen bij ons aan het juiste adres."
Als het aan Rinus ligt is het vooral de klantenbinding waar het in Autobedrijf Heinkenszand om draait. Veel ambitie om groter te groeien is er niet. “Goede monteurs zijn moeilijk te vinden en we vinden het waarborgen van kwaliteit essentieel. Ook willen wij het persoonlijk contact met de klant blijven houden”.
Iedereen is zaterdag welkom bij Autobedrijf Heinkenszand. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur is er onder meer een modelautoshow, een Landrover-show en tal van demonstraties van leveranciers.[l]