Gerben Dijksterhuis (met oranje helm) gaf samen met onder anderen directeur Tanneguy Descazeaud het startschot voor de bouw. FOTO ENTE BREED
Gerben Dijksterhuis (met oranje helm) gaf samen met onder anderen directeur Tanneguy Descazeaud het startschot voor de bouw. FOTO ENTE BREED Foto: Ente Breed

Bouw van derde reactor van Zeeland Refinery begonnen

BORSSELE - Zeeland Refinery in Vlissingen-Oost breidt de hydrocracker, één van de belangrijkste eenheden van de olieraffinaderij, uit met een extra reactor.

VAN ONZE REDACTIE

Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft vorige week het officiële startschot gegeven voor de bouw. Hij zette een machine in werking waarmee de constructiewerkzaamheden voor de derde reactor van start zijn gegaan. De bouw is een belangrijke investering van Zeeland Refinery waarmee ze verder inzet op efficiëntie en duurzaamheid. “Dankzij de derde reactor wordt een CO2-uitstoot van ongeveer 10.000 ton per jaar vermeden en kan een breder scala aan grondstoffen worden omgezet naar waardevolle producten”, zegt directeur Tanneguy Descazeaud. “Daarnaast betekent de bouw van de derde reactor een toename van de werkgelegenheid in de regio met 75 tot 100 manjaren werk voor meer dan twintig verschillende vakgebieden.”

Werknemers
Descazeaud verwacht de derde reactor halverwege 2020 aan te sluiten op de bestaande installatie. Daarna kan deze in gebruik worden genomen.
Bij de raffinaderij werken 420 mensen en 300 medewerkers van vaste onderhoudsaannemers.[l]