Groen onderwijs hoort bij het Zeeuwse DNA. FOTO HANNEKE MARCELIS
Groen onderwijs hoort bij het Zeeuwse DNA. FOTO HANNEKE MARCELIS Foto: Hanneke Marcelis

Groen onderwijs krijgt een kwartiermaker

GOES - Een kwartiermaker moet het groene onderwijs in Zeeland naar een hoger niveau tillen. De provincie geeft een subsidie van 75.266 euro.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Edudelta College heeft vorig jaar gezegd te stoppen met haar opleidingen. De onderwijsorganisatie met een vestiging in Goes was dé plek voor groen onderwijs in Zeeland.
Eerder is afgesproken dat Scalda de mbo-opleidingen na de zomer voortzet en dat Pontes Goese Lyceum in Goes vanaf volgend schooljaar de groene opleidingen voor vmbo-leerlingen verzorgt. “Gelukkig, want wij willen het groene onderwijs in onze provincie niet kwijt”, zegt gedeputeerde Harry van der Maas. “Het past bij ons DNA.”

Kwaliteit
De kwartiermaker moet het aanbod opfrissen, zorgen dat het niveau stijgt en meer bedrijven betrekken bij het onderwijs. “Die verbinding is heel belangrijk”, aldus Van der Maas. “Hij of zij moet goed kijken naar de kwantiteit en kwaliteit van het groene onderwijs, want als we doorgaan zoals we bezig waren schiet niemand er iets mee op. Er is echt meer nodig om het in stand te houden.”

Leerlijn
De kwartiermaker moet ook helpen bij het ontwikkelen van een doorlopende, groene leerlijn voor het vmbo-mbo-hbo en wo.
Van der Maas hoopt dat er binnenkort, via de zogenaamde regio-enveloppe, ook geld beschikbaar komt uit Den Haag voor het groene onderwijs. De zoektocht naar de kwartiermaker is inmiddels begonnen. Het is de bedoeling dat hij of zij zo snel mogelijk aan de slag gaat.[l]